Akbank Sanat’tan Çağdaş Sanat ve Küratörlük Seminer Dizisi

Akbank Sanat’tan Çağdaş Sanat ve Küratörlük Seminer Dizisi
Akbank Sanat’tan Çağdaş Sanat ve Küratörlük Seminer Dizisi

Sanata değer veren banka olarak anılan Akbank’ın, 7 ay boyunca sürecek “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” semineri için başvurular devam ediyor. Akbank Sanat ve Açık Diyalog İstanbul işbirliği ile hazırlanan ve toplamda 7 ay boyunca sürecek seminer dizisi için son başvuru tarihi 25 Aralık 2020 olarak belirlendi. “Değişimin hiç bitmediği yer” mottosu ile 27 yıldır genç sanatçıların kendilerini geliştirmeleri adına imkanlar sunmaktadır.

700’ün üzerinde paneller, seminerler, çocuk atölyeleri, modern dans gösterileri ve film gösterimleri gibi pek çok etkinliğe imza atan Akbank Sanat, Açık Diyalog İstanbul ile “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” seminerini hazırladı. 2021 yılının 7 ayına yayılan seminer, Türkçe ve İngilizce olarak verilecek. Seminer dizisi şeklinde sunulacak  “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” sunacağı uluslararası düzeydeki programıyla prestij sahibi bir eğitim platformu oluşturmak için can atıyor.

Bitirme Belgeli Seminer

Koordinatörlüğünün Açık Diyalog İstanbul’un kurucusu olan Billur Tansel’in üstleneceği program, araştırma odaklı, uygulama esaslı ve en çok eğitici bir yaklaşımla sunulacak. Hem uygulama hem de teori açısından kurgulama, sergi ve ideolojik bir çerçeve ile katılımcıların yeni bir bakış açısı yakalamaları mümkün kılınıyor.

Ayrıca  “Çağdaş Sanat ve Küratörlük” seminer dizisinde uluslararası sanat platformlarından sanat aktörlerinin de yer alacak. Sanat fuarları, galeriler, müzeler, bienaller ile ilgili örnekler de seminerde yer alacak. Programın sonunda ise katılımcılar kapsamlı bir bitirme projesi üzerine çalışacaklar. Program sonunda ise katılımcılara bitirme belgeleri verilecek.