Şekerbank ile SESOB Arasında Kredi Protokolü İmzalandı

Şekerbank ile SESOB Arasında Kredi Protokolü İmzalandı
Şekerbank ile SESOB Arasında Kredi Protokolü İmzalandı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ile Şekerbank arasında kredi protokolü imzalandı. “Kapımız Esnafa Açık” kredi protokolünün imzalandığını açıklayan SESOB, imza töreninde Şekerbank Karadeniz Bölge Müdürü Emrah Özdemir, Şube Müdürü Aykut Taşlık ile SESOB Başkanı Beşir Köksal katılım sağladığını bildirdi.

Yapılan törende Şekerbank Karadeniz Bölge Müdürü Emrah Özdemir konuşma yaptı. Özdemir konuşmasında, imzalanan bu protokol ile birlikte esnafa daima kapılarının açık olduğunu ve bunu amaçladıklarını belirtti. Şekerbank tarafından her zaman esnafa destek olmak için yenilikçi adımlarla ilerlediklerini dile getirdi.

Şekerbank Ülke Ekonomisine Katkı Sağlamayı Amaçlıyor

Özdemir konuşmasında, esnafların finansman kaynaklarına ulaşma alanında kolaylık yaşamasını ve ülke ekonomisine banka olarak katkı sağlanmasını amaçladıklarını da belirtti. Bölge Müdürü’nün konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

“Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile yapmış olduğumuz protokol ile uygun görülen krediler, 36 aya varan vadelerle, aylık eşit taksit ödemeli, 3 ay ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli ticari kredi kullanabileceklerdir. Kerdi alan esnaflarımıza, bankamızın liste faiz oranı üzerinden indirim yapılacaktır. Mevcut Şekerbank POS cihazı olmayan ve ilk kez POS cihazı alacaklardan ise ilk 3 ay kira bedeli de alınmayacaktır. ‘Kapımız Esnafa Açık’ platformu ile esnafın iş hacminin artması ve böylece kapılarının hep açık kalması, üretim ve beraberindeki ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.”

Düşük Faizle Kredi Desteği

SESOB Başkanı Beşir Köksal ise şu açıklamayı yaptı:

“Esnafımızın zor günleri atlatması için elbette destek olunmalıdır. Şekerbank ile yaptığımız kredi protokolü ile esnaflarımıza bir nebze de olsa daha düşük faizle kredi desteği sağlamak istedik. Bir yıl geçerli olacak bu kredi protokolünden esnaflarımızın faydalanmasını arzu ediyoruz.”