QNB Finansbank Tüzel Bankacılık Alanında Yüzde 18 Büyüdü!

QNB Finansbank Tüzel Bankacılık da Yüzde 18 Büyüdü!
QNB Finansbank Tüzel Bankacılık da Yüzde 18 Büyüdü!

QNB Finansbank Bireysel Bankacılık ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, pandemi dönemiyle ilgili olarak tüzel bankacılık faaliyetlerine yönelik açıklamada bulundu. Aydın, “Tüm tüzel bankacılık alt birimlerinde kredi erteleme, yeniden yapılandırma seçenekleri ile hem müşterilerimizin yanında olduk hem de günün ihtiyaçlarına uygun şekillenen ürünlerimizle sektöre yön veren banka olduk” dedi.

Önceliklerinin müşterilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ve bu alanda alternatif kanallardan yararlandıklarını belirten Aydın açıklamasında, “Müşterilerimiz mobil ya da internet şubemizden limitleri dahilinde kredi ihtiyaçlarını 7/24 anında karşılayabilir. Şubelerimizdeki portföy yöneticilerimiz de KOBİ’lerimizin ihtiyaçlarını evde çalışırken tablet üzerinden anında karşılayabiliyor. “KOBİ Rahat” destek hattımız ise sadece tüzel müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veren bir hat olup hesap açılışından kredi kullandırımına kadar KOBİ’lerimizin birçok işlemini yapabiliyor.” ifadelerine de yer verdi.

496 Bin Adet Kredi Yeniden Yapılandırıldı

Kredi yapılandırılmalarına ve ötelemelerine yönelik de bilgi veren Aydın, 496 bin adet krediyi yeniden yapılandırdıklarını belirtti. Yaklaşık olarak 568 bin adet krediyi de ötelediklerini söyledi. Buna ek olarak Aydın,  “Toplam yeniden yapılandırma ve kredi öteleme tutarımız yaklaşık 19.1 milyar TL oldu. Dijital Köprü ile özellikle Ticari ve KOBİ bankacılığı müşterilerimize 2022 yılına kadar ücretsiz destek ve alt yapı sağlıyoruz. Bu sistemle KOBİ’leri 1 milyar TL’den daha fazla maliyetten kurtarmayı planlıyoruz. Bizim için tüzel taraf her zaman büyük bir önem teşkil ediyor, hem kredilerde hem de dijital ürün ve hizmetlerimizle büyümeye ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” açıklamasında da bulundu.

Yüzde 18 Büyüme Elde Edildi

Bankaya ait net kredilerin 2020 ile 2019 yılı karşılaştırıldığında yüzde 18 arttığını söyleyen Aydın, tüzel kredilerde büyümeyi sürdürdüklerini ifade etti. Aydın, “Solo bilançomuza göre tüzel bankacılıkta net kredilerimiz 2019 yılı ilk yarısına göre yüzde 28, 2019 yılsonuna göre ise yüzde 18 artarak 42.3 milyar TL’ye ulaştı. KOBİ’lerimizin hayatını kolaylaştırmak adına nakit akış döngülerinde en çok tercih ettikleri ürünlerimizden biri olan Ticari Kart için de pek çok değişikliği hayata geçirdik. Ticari Karttan Sabit Ekstre ürününü hayata geçirerek, 3 ay ödemesiz sonrasında 15 ay taksitle kart borçlarını ödeme imkanı sunduk” dedi.