Vakıfbank Üst Üste İkinci Defa Ödül Aldı

Vakıfbank Üst Üste İkinci Defa Ödül Aldı
Vakıfbank Üst Üste İkinci Defa Ödül Aldı

Vakıfbank, 2019 yılının ardından 2020 yılında da Karbon Negatif kuruluş olmaya devam etti.

Vakıfbank sürdürülebilir bankacılık anlayışı ile yönetimsel performansını geliştirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda banka, 2019 yılından sonra bu yıl da Karbon Negatif kuruluş olma başarısı sağladı.

Uluslararası platformlarda sürdürülebilirlik yaklaşımı ile yer alarak sektöre öncülük eden VakıfBank, iklim değişikliğiyle mücadelede de adından söz ettirdi. Bu kapsamda yaşanabilir bir gelecek adına çalışmalar yapan banka, 2019 yılında sera gazı emisyonlarından fazlasını dengeleme başarısı elde etti. Banka bu doğrultuda 2020 yılında da benzer performansını sürdürerek Karbon Negatif kuruluş olmayı başardı.

2014’ten Bu Yana Yer Alıyor

Vakıfbank, 2014 yılından bu yana BIST Sürdürülebilirlik endeksinde de yer alıyor. Konuyla ilgili olarak konuşan Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Şimşek, önemli konulara değindi. Alaattin Şimşek, 2014’ten bu yana Karbon Saydamlık Projesi Raporu yayımlandığına dikkat çekti. Bu bağlamda 2019 yılındaki başlangıcın ardından bu yıl da emisyon miktarı yüzde 25 azaltıldı. ISO 14064 sertifikası ile doğrulanan yenilenebilir enerjinin desteklenmesi maksadıyla temiz enerji kaynaklarından üretilen 45 bin doğrulanmış karbon biriminin alınması dikkat çekti.

Alaattin Şimşek, 2021 yılı sonuna kadar yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriğin payını %50’nin üzerine taşımayı amaçladıklarını söyledi.

Banka, toplum ve çevreye katkı sağlıyor, önemli adımlar atmayı sürdürüyor. Atılan adımlar ile projelere finansman da sağlanıyor. Bankanın enerji verimliliği ve yenilenebilir projeleri dikkat çekiyor.

Bankada projelerin yatırım ve işletme dönemlerinde çevresel performanslar da büyük bir öneme sahip. Bu doğrultuda Vakıfbank, olumlu etkinin devamlılığını esas alarak çalışmalarını sürdürüyor.

BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, 2014 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Bu bağlamda kapsamlı ve hassas enerji yönetimi, en önemli veri olarak dikkat çekiyor. Vakıfbank da endeks çerçevesinde emisyon oranını yüzde 25’e kadar indirmeyi başardı. Genel Müdür Yardımcısı Şimşek, bankanın temel hedefinin yüzde 50 olduğuna dikkat çekti. Bu doğrultuda Vakıfbank, 2021 yılının sonuna kadar da benzer başarılar elde etmek istiyor.