Vakıfbank’ın Ekonomiye Desteği 2021’de de Sürüyor

Vakıfbank’ın Ekonomiye Desteği 2021’de de Sürüyor
Vakıfbank’ın Ekonomiye Desteği 2021’de de Sürüyor

Vakıfbank, 2021 yılının ilk çeyrek raporlarını açıkladı.

Vakıfbank tarafından açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek raporlarına göre, ekonomiye destek detayı dikkat çekti. Bankanın desteği, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 43 oranında arttı. Rakam bazında ise ortaya çıkan sonuç 564 milyar TL oldu. Buna bağlı olarak ekonomiye verilen destek de dikkat çekti.

Konsolide olmayan finansal sonuçlarını açıklayan Vakıfbank, 2021 yılı ilk çeyrek rakamlarını kamuoyu ile paylaştı. Bu bağlamda ilk çeyrekte toplam aktif büyüklüğü 721 milyar TL olarak dikkat çekti. Nakdi ve gayri nakdi krediler ile milli ekonomiye sağlanan destek de yüzde 43 arttı. Bu bağlamda, 564 milyar TL’yi aşan rakamlar ön plana çıktı. 3 aylık döneminde elde edilen 1 milyar TL’lik brüt karın 252 milyon TL’si vergi karşılığı ayrıldı.

750 milyon TL net kar elde eden banka, 3 aylık dönemde elde ettiği brüt karından ek olarak 400 milyon TL serbest karşılık ayırdı. Bu bağlamda bankanın toplam serbest karşılıkları 1 milyar 472 milyon TL’ye kadar çıktı.

Müşterilere Kesintisiz Hizmet Devam Ediyor

Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Üstünsalih, banka olarak yılın ilk çeyreğinde de tüm müşterilere kesintisiz hizmet verdiklerini söyledi. Bu bağlamda hizmet kalitesini artırmak adına teknolojik yatırımların da devam ettiğini vurguladı. Vakıfbank, nakdi ve gayri nakdi krediler yoluyla ekonomiye 564 milyar TL destek sağladı. 2020 yılında ise, salgın sorununa rağmen her alanda Pazar payı arttı. Türkiye’nin aktif büyüklük konusunda en büyük iki bankasından biri Vakıfbank oldu. Bu bağlamda 3 aylık süreç sonunda da yüzde 3,1 oranındaki artışla toplam aktif büyüklüğü 721 milyar TL’ye ulaştı.

Vakıfbank İstihdamı Destekliyor

İstihdamı destekleme konusunda da banka olarak önemli adımlar atılıyor. Bu doğrultuda Vakıfbank, nakdi kredileri sektör ortalamasının üzerinde, yüzde 6,2 artış ile 448 milyar TL olarak açıkladı. 2020 yılına göre büyük bir artış yaşandı. 2020 yılının ilk çeyreğinde nakdi krediler, yüzde 10,8 olarak açıklanmıştı. Bu yıl ise bu rakam yüzde 11,9 seviyesine çıktı. Toplam aktiflerdeki Pazar payı ise yüzde 9,5 oranından yüzde 11’e kadar yükseldi. Bu bağlamda Vakıfbank, 2021 yılında da müşterilerine destek vermeyi sürdürdü.