Wells Fargo İşten Çıkardıklarına Tazminat Ödeyecek

Korona virüs salgını bankaları ve birçok işletmeyi işten çıkarmalara itiyor. Bir rapora göre ağustos ayı başlarında banka, tasarruf sürecine devam etti ancak gelecek işten çıkarmalar gerçekleştirecek. Bu plana göre bir sürü pozisyon sonlandırılacak.

Bloomberg’e yapılan bir açıklamada, banka sözcüsü, bu ay için işsizlik faaliyetlerine devam ettiklerini ve daha verimli bir şirket olma yolunda çaba gösterdiklerini belirtti.

Salgın nedeni ile endişeli bir dönemden geçiyoruz. Finansları arttırma baskısı da arttmış durumda. Bu nedenle banka iş gücünü düşürmeyi planlıyor. 3o haziran tarihine kadar bankanın toplamla 266.300 çalışanı bulunuyordu.

Wells Fargo CEO’su olan Charlie Scharf, bir konferansta harcamaların yüksek olduğunun altını çizmişti. Maliyetlerin şişirilmesi konusunda ki endişelerini de paylaşmıştı. Bu nedenle, bankadan işten çıkarmalar bekleniyordu. Scharf, yıllık giderlerinin yaklaşık 10 milyar dolar azalacağını da konferans esnasında duyurarak ilk hamlesini yapmıştı.

Bankanın maliyet düşürme planları, şube kapatma, on binlerce kişisinin işten çıkarılması ve konsolidasyonu da içeriyor. Bu durumlardan etkilenen çalışanlara da banka tarafından kıdem tazminatı verilecek. Ayrıca banka, bu kişilere kariyer yardımı da sağlayacak.