Wells Fargo Salgınla Mücadele Eden STK’lara Bağış Yaptı

Wells Fargo Vakfı, son birkaç hafta içinde koronavirüs salgınıyla mücadele etmekten olan Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) toplamda 515.000 dolarlık bağış yaptı.

COVID-19 tipi virüs için mücadele etmekte olan 25 STK (Sivil Toplum Kurumu) Wells Fargo tarafından hibe desteği aldı. Koronavirüs pandemisinde toplumu destekleme adına gerçekleştirmiş olduğu bu bağış toplamda 515.000 doları buldu. Böylelikle küçük işletmeler ile birlikte yardıma muhtaç kişiler bu bağış sayesinde ihtiyaç duyduğu desteği bulabilecek.

Wells Fargo’nun bu yıl içerisinde sadece yerel ve küresel bir şekilde koronavirüs ile mücadele eden Sivil Toplum Kuruluşlarına yapmış olduğu bağış 175 milyon dolar değerine ulaştı.

Wells Fargo Tarafından Bağış Yapılan STK’lar

Wells Fargo tarafından koronavirüs pandemisi ile ilgili olarak bugüne kadar gerçekleşmiş olduğu hayırlardan bazıları şunlardır.

  • Wells Fargo, evsiz olanlar için açılan sığınma evlerindeki bireylerin korunmasına yardımcı olma amaçlı STK’lara 150.000 dolarlık bağışta bulunmuştur. Bu TSK’lar aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine kira yardımı da yapmaktadır.
  • Küçük işletmelere yaşanan ekonomik krizde destek olmak için faaliyetlerini sürdürmekte olan STK’lara toplamda 225.000 dolarlık bağış gerçekleştirmiştir.
  • Afet üzerine kuruşmuş ve faaliyetlerini sürdürmekte olan STK’lara sunmuş olduğu hibe ise toplamda 100.000 dolardır.

Well Fargo Bankası’nın Bölge Başkanı: “Toplumun ihtiyaç duyduğu zamanlarda yardımlaşmamız ve birlikte çalışmamız önemlidir. Wells Fargo olarak bizler üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. COVID-19 yardımları için çalışan STK’lara sağladığımız bağış 15 milyon dolar boyutuna ulaşmıştır” dedi.