Wells Fargo Varlık Sınırı Geçici Olarak Kaldırılacak

Federal Reserve Merkez Bankaları Sistemi – FED), acil durum küçük işletme kredilerini teşvik etmek için Wells Fargo Bankası’nın varlık sınırını geçici olarak kaldıracağını bildirdi.

Merkez bankaları Sistemi (FED), Paycheck Koruma Programı kapsamında olan küçük işletmelerin hızı bir şekilde kredi alabilmesini mümkün kılmak için bazı değişimleri uygulamaya dahil etti. Bu konu hakkında Wells Fargo Bankası üzerinden kredi sunumunu gerçekleştirecek ve bankaya ait çalışma şeklinde birtakım esneklikler getirilerek üzerindeki baskı geçici olarak hafifletilecek.

FED’in Çarşamba günü yapmış olduğu açıklamada: Wells Fargo bankasının 2018 yılı itibari ile süren sahte hesap açma soruşturması sebebi ile getirilen sınırların geçici bir süreliğine ortadan kaldırılacağı öğrenildi. Well Fargo varlık sınırı geçici olarak kaldırılacak ve küçük ölçekli işletmelerin kredi alması böylelikle daha kolay bir hale getirilecek.

2018 yılı itibari ile sürmekte olan Wells Fargo davasındaki karara göre; şirket, hesaplarındaki doğruluğunu kanıtlayana kadar varlık sınırını genişletemeyecekti.  Ancak korona virüs olayında yaşanan zorluk sebebi ile nu karar geçici bir süreliğine iptal edildi. Böylelikle Wells Fargo 2018 yılında belirlenen varlık sınırını aşabilme iznine de sahip oldu.

Wells Fargo tarafından verilecek olan kredilerin sonucunda 2018 yılında belirlenen varlık sınırı aşılabilir. Bankanın bu bildirimi üzerine kredi sunumunun devamlılığı için mevcut yasak geçici bir süreliğine ortadan kaldırıldı.

Wells Fargo Bankası’nın Küçük Ölçekli Müşterileri Rahatlayacak

Wells Fargo’nun yaklaşık olarak 3 milyon tane küçük ölçekli işletmelere ait müşterisi bulunmakta. Genellikle küçük işletmelere ağırlıklı olarak kredi sunumunda bulunan bankaya getirilen esneklik ile artık bu baka müşterileri çok daha kolay bir şekilde kredi talebinde bulunabilecekler.

Wells Fargo Ceo’su Charlie Scharf; varlık sınırının geçici olarak ortadan kaldırılması ile birlikte, müşterilerinin ve toplumun ek bir rahatlamaya kavuşacağını bildirdi.

FED’in almış olduğu bu kararın doğrultusunda; Wells Fargo’nun kredilendirme programı kapsamında elde edeceği tüm gelirler ABD Hazinesi’ne veya kâr amacı gütmeyen, küçük işletmeleri destekleyen kuruluşlara aktarılacaktır.