BBVA’nın Türk CEO’su Başarıdan Başarıya Koşuyor

İspanyol bankacılık devi BBVA’nın başındaki isimlerden biri olan Onur Genç, geçtiğimiz ay bankanın rekor düzeyde müşteri artışı sağlamasına dair düşüncelerini dile getirdi. BBVA’nın Türk CEO’suna göre müşteri artışına sebep olan ve diğer bankalardan BBVA’yı ayıran şey, dijitalleşme.

BBVA 90 Bin Yeni Müşteri Kazandı

2022 yılının Mart ayında BBVA’nın 90 bin yeni müşteri kazanması dikkat çekmişti. Söz konusu olan rakam, bankanın bu zamana kadarki tarihindeki en büyük artış anlamına da geliyordu. Bu müşterilerin yarısından fazlasının (yüzde 52,25) bankaya dijital kanallar aracılığıyla ulaşması da dikkat çeken bir diğer konu oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan BBVA CEO’su Onur Genç, korona virüs pandemisi sonucu dijitalleşmenin yükselişiyle birlikte İspanyol bankasının “rekabet avantajına” sahip olduğunu dile getirdi. Genç, İspanya’nın Madrid şehrinde IESE İşletme Okulu tarafından düzenlenen 17. Bankacılık Sektörü Toplantısı’nda “dijitalleşmenin” BBVA’yı daha da güçlendirdiğini ifade etti.

“BBVA’da veri bilimcisi olarak çalışan 1.800 çalışanımız var.”

IESE İşletme Okulu tarafından gerçekleştirilen 17. Bankacılık Sektörü Toplantısı’nda sunum yapan Onur Genç, sektörün dijitalleşmesinden kaynaklanan ihtiyaçları karşılayacak personelin işe alımına ihtiyaç duyulduğunu da belirtti. Genç’e göre bu profildeki personel arzı, hem İspanya’da hem Avrupa’da sabit kaldı. Genç bankanın bu alanda fark yarattığını vurgulayarak, “BBVA’da veri bilimcisi olarak çalışan 1.800 çalışanımız var. Bu benzersiz bir şey” dedi.