İş Bankası’nın Barkal Şubesi Koronavirüs Nedeniyle Kısa Süreliğine Kapatıldı

İş Bankası’nın Adana’nın Seyhan ilçesinde yer alan “Barkal Şubesi” güvenlik personelinde görülen yüksek ateş sebebiyle önlem amaçlı olmak için kapatıldı. Banka personelinin koronavirüs test sonucunun negatif çıkması ile birlikte banka bugün tekrardan açıldı.

Güvenlik görevlisinde görülen yüksek ateş, kısa süreli olarak panik yaşanmasına neden oldu. Tüm şube personellerine “14 gün evinizden çıkmayın” dendi ve evlerine geri gönderildi. Şubede çalışan güvenlik görevlisinin anne ve babasının umreden geldikten sonra 14 gün karantina altına alındığı bilgisine ulaşıldı. Banka şubesi yetkilileri de güvenlik görevlisi personelinin işe gelmemesi gerektiğini tarafına tebliğ etti.

Muayene Olduğunu Beyan Etti

Banka tarafından işe gelmemesi tebliğ edilen güvenlik görevlisi personeli, muayene olduğunu belirterek işe gitmeye devam etti. Personel bir süre sonra yüksek ateş yaşamaya başladı. Şube müdürü ve şubede görev alan tüm personeller evlerine tedbir amacı ile gönderildi ve 14 gün boyunca karantina altında kalmaları gerektiği söylendi.

Koronavirüs şüphesi nedeniyle hastaneye kaldırılan güvenlik görevlisinin test sonuçlarının negatif çıktığı, bankanın tedbir amacı ile kapalı tutulduğu ve tüm personelin 14 gün kuralını uygulaması gerektiği açıklandı. Güvenlik görevlisinin grip olabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak gerekli tüm testlerin yapılması için 3 gün boyunca karantina altında kalacağı ifade edildi.

Dün gerçekleşen olayda İş Bankası, “Çalışanımızda Cov19 virüsü negatif çıktığı için şube yarın açılıyor” açıklamasını yaptı.