Yapı Kredi Hakkında Beklentiler Yükseliyor

Yapı Kredi’nin bir süredir düşük seyreden hisselerinin yükselmeye başlaması ekonomistleri de heyecanlandırdı. Yapılan tahminler sonrasında yükselişin devam edeceği iddia ediliyor. Bankaya olan güvenin artmasından dolayı yükselişin devam ettiği iddia ediliyor. Türkiye’nin en büyük 4. Bankası olarak bilinen Yapı Kredi, geçtiğimiz günlerde UniCredit ile olan ortaklığına son vermişti. İtalya’nın en büyük bankası olan UniCredit ile olan ortaklığın sonra ermesinin ardından banka Yapı Kredi’de bulunan yüzde 12 oranındaki hissesini satma kararı aldığını açıkladı.

Satılması planlanan hisse Çarşamba günü kapanışta 460 milyon Euro değerine yükseldi. Koç Holding ise bu süreçte bankada bulunan hisselerini yüzde 49,6 seviyesine çıkarmayı başardı.

Yatırımcılar tarafından konu hakkında bazı tahminler yapılmaya başlandı. Bankanın UniCredit olmadan sadece Koç Topluluğu tarafından daha doğru ve amacına uygun şekilde yönetilebileceği düşünülüyor. İyimser olan yatırımcılar gelecekte bankanın hisselerinin değerinin artacağını düşünüyorlar. Bu süreç içerisinde iyimser görüşlerin artmasından dolayı pek çok yatırımcının banka hisselerinin portföyü içerisine eklediği belirlendi. Bankanın üzerinde bir süredir bulunan kara bulutların bu sayede dağıldığı belirlendi.