Santander Bankası Hedefine Ulaştı

Santander Bankası Amerika Birleşik Devletleri’nde hisselerini yüzde 80’e ulaştırmayı hedefliyordu. Bu hedefini gerçekleştirerek vergi avantajlarını elde etmiş bulunuyor.

Ağustos ayında ise yüzde 3’lük bir artışı daha hedefleyen Santander Bankası, vergi avantajları yanında sermaye avantajlarına da sahip olacak.

Şirketin Finans Yüzdesi 80,25 Oldu

Geçtiğimiz haftalarda izin verilen işlemlerin tamamladı ve Kuzey Amerika düzenleyicisinden aldığı izinler ile finans şirketinin yüzdesini 80,25’e yükseltti. şirketin finans yüzdesini ise sermayesinin yüzde 3’ünden biraz daha fazlasını satın alarak gerçekleştirdi.

Devam eden geri alım projeleri sonucunda şu ana kadar toplamda 9.58 milyon hisse geri alınmış durumda. Harcanan tutar ise 150 milyon avro olarak kaydedildi.

SHUSA ve Santander’ın hedefine ulaşması, sermaye planlaması ve de vergi seviyesini konsolide edebilir. Bu sayede hisse sahipleri fayda görebilir.

Santander Bankası, vergi kredilerini kayıt altına alacak ve kazancın vergilendirilmesini kaldırabilecek.

Cantabria grubu araştırmalarına göre, ABD tüketici finansman şirketini, tanesi 24 dolar olan hisse senetleri ile 2014 yılında kurdu. Ortaklar ve yatırımcılardan geri alımlar ile hissesini yüzde 60’a kadar düşürmüş oldu. Şu anda ise 19,35 dolar üzerinden işlem görüyor.