Yapı Kredi Bankası kadın çalışanları ile sektörde yine birinci oldu. Konuya yönelik açıklamada bulunan Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp, “Kadın istihdam oranını bir gelişmişlik göstergesi olarak kabul ediyoruz ve bu doğrultuda kadın çalışan istihdamı konusunda sektöre uzun yıllardır öncülük ediyoruz.” dedi.
Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın çalışanların istihdamına yönelik öncü rol üstlenen banka, 2019 yılında da bu yöndeki çalışmalarını sürdürdü. Kadın çalışan istihdamında yüzde 62,7 oranına sahip olan bankanın, yönetici pozisyonunda kadın çalışanlarının sayısı ise sektör içerisinde yüzde 43,2 olarak açıklandı. Yapı Kredi Bankası’nın işe alımlarda yer alan kadın personellerinin oranı ise yüzde 58 olarak yer aldı.
Kadın İstihdam Oranı Gelişmişlik Göstergesidir
Açıklamalarında kadın istihdam oranının bir gelişmişlik göstergesi olduğuna değinen Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp, sektör içerisinde bu oranlara uzun yıllardır öncülük etmiş olduklarını dile getirerek, ‘’Sadece ülkemizin değil dünyanın da her anlamda gelişmesi ve daha iyi bir yere dönüşmesinin yolu cinsiyet ayrımı yapmadan eşit fırsat sunulmasından geçiyor. ‘Ayrımcılık eşitliğin önündeki en büyük engeldir’ yaklaşımıyla tüm Yapı Kredililere eşit imkân sağlamaya önem veriyoruz. Bu çerçevede, eğitim – gelişim programları, kariyer gelişimleri gibi her alanda çalışma arkadaşlarımıza aynı imkânları sunuyor ve değerlendirmelerimizi bu doğrultuda yapıyoruz. Eşit imkânlar sunulmasının, özel sektör ve kamunun doğal bir sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Yapı Kredi olarak bu yaklaşımla ülkemizin geleceğine yatırım yaptığımıza inanıyoruz.” dedi.
Her Alanda Eşit İmkanlar
Kadınlara yönelik istihdamı desteklemek adına banka olarak projelere önem verdiklerini de belirten Alp açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Kadınları hayatın her alanında destekleyen pek çok projeye dahil oluyoruz. Ana hissedarlarımızdan Koç Holding tarafından oluşturulan İş’te Eşitlik Bildirgesi’nde ve ‘Ülkem için Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum’ projesinde yer alıyoruz. UN Women’ın, erkekleri toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarını savunmak için önderlik yapmaya çağıran ‘HeForShe’ ile ‘16 Günlük Aktivizm’ kampanyalarının katılımcıları arasında bulunuyoruz.
Bu yıl, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınların ekonomik ve sosyal alanlarda güçlenmesi adına İpek Yolu Misafir Evi’nin restorasyonunu gerçekleştirdik. Bu sayede kadın kooperatiflerinin kapasitelerinin geliştirilmesine ve bölgede kadın istihdamının artmasına da katkı sağlıyoruz. Ayrıca Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (UN WEPs) imzacıları arasındayız.
Kurulduğumuz günden bu yana toplumsal cinsiyet eşitliğine en fazla önem veren kurumlar arasında bulunuyoruz. Gelecek yıllarda da cinsiyet ayrımı yapmadan eşit fırsatlar sunulması konusunda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.”