Yapı Kredi ve Hepsiburada İş Birliği ile Kadın Girişimcilere Yeni Destek!

Yapı Kredi ve Hepsiburada İş Birliği ile Kadın Girişimcilere Yeni Destek!
Yapı Kredi ve Hepsiburada iş birliği sayesinde, kadın girişimciler için yeni bir destek sunuldu. Hepsiburada tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, 2017 yılında Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı başlatılmıştı. Bu program ile birlikte kadınların ekonomiye olan katılımı arttırılacak ve sürdürülebilir bir ekonomik büyüme elde etmek için kadın girişimcilere destek verilecekti. Program sayesinde pek çok iş birliği düzenleyen Hepsiburada, kadın girişimciler için Yapı Kredi ile bir anlaşma imzaladı.

23 Binden Fazla Kadın Katılımı Gerçekleşti

Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı kapsamında kadın girişimcilere komisyon indirimi, reklam ve pazarlama desteği, ücretsiz fotoğraf çekimi ve ücretsiz e-ticaret eğitimleri gibi pek çok avantaj sunuluyor. Sunulan avantajlar sayesinde bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanından 23 binden fazla kadının ekonomiye katılımını gerçekleştiren Hepsiburada, pandemi sürecinde girişimci kadınlara desteğin finansal ayağı için de Yapı Kredi ile iş birliği sağladı.

Gerçekleşen bu iş birliği sayesinde girişimci kadınlar, Hepsiburada’nın Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı ile sunduğu pek çok avantajın yanı sıra, finansal ihtiyaçlarını karşılama fırsatından yararlanabilecek.

250 Bin TL’ye Kadar Finansal Destek!

Yapılan iş birliği doğrultusunda işini Hepsiburada ile e-ticarete taşımak ve büyütmek isteyen kadınlara, 36 ay vade ve 3 ay erteleme imkanıyla 250 bin TL’ye kadar finansal destek sağlanacak. Hepsiburada’dan alacakları ödemeleri Yapı Kredi hesaplarına taşıyan girişimci kadınlar, bu imkandan faydalanabilecek.

Ek olarak, internet ve mobil bankacılık kanallarında 1 yıl boyunca geçerli masrafsız 50 adet EFT ve 150 adet havale işlemi, ücretsiz 25 yapraklı çek karnesi, World Business Kart yeni taleplerinde ilk 2 yıl kart üyelik ücreti muafiyeti ve kartın ilk ayında yapılacak alışverişlerde faizsiz 4 taksit imkanı da yine kadın girişimcilere sunulacak. Personel maaşlarını Yapı Kredi’ye taşımaları halinde ise yıllık 660 TL’ye varan nakit promosyon ödemesinden faydalanabilecekler.

“Girişimci kadınların güçlerine güç katmak için çalışmaya devam edeceğiz”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Hepsiburada Mali İşler Direktör (CFO) Korhan Öz, “Yapı Kredi ile başlattığımız yeni iş birliğimizden memnuniyet duyuyor; bu vesileyle girişimci kadınların yaşadıkları finansal engelleri aşmalarına destek olmayı arzu ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de tüm imkânlarımızı seferber ederek girişimci kadınların güçlerine güç katmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Kaan Şakul ise açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bunun için Yapı Kredi olarak kadınları her alanda destekleyen proje ve iş birliklerine imza atıyoruz. Bu yaklaşımla ülkemizin geleceğine de yatırım yaptığımıza inanıyoruz. Kadınların iş hayatında daha fazla var olması, ekonomik ve sosyal olarak daha fazla güçlenmesi geleceğimiz için çok önemli. Son olarak Hepsiburada ile yaptığımız iş birliği sayesinde iş hayatında kadınları güçlendiren çalışmalarımıza yeni bir boyut kazandırdık. Böylece ‘Hizmette Sınır Yoktur’ anlayışıyla e-ticaret alanında iş yapan girişimci kadınlara desteğimizi artırdık. Girişimci kadınların sürdürülebilir gelişmelerini desteklediğimiz ve işlerini büyütmelerine imkân tanıyabildiğimiz için son derece mutluyuz. Gelecek yıllarda da kadınların, hayatın her alanında daha fazla güçlenmesi için onları desteklemeyi ve her alanda toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışmayı sürdüreceğiz.”