Londra’nın Dijital Bankası Monzo 50 Bin Müşteriye Ulaştı

Dijital bankacılık alanında geliştirilen Monzo, ticari hesaplarını kullanıma açtı. Kullanıma açılan ticari hesapların üzerinden altı ay gibi bir süre geçtikten sonra banka, 50 bin müşteriye ulaştı. Londra merkezli olan banka, kısa sürede bu başarıyı elde etti.

Açıklanan verilere göre Monzo dijital bankasının ticari kullanıcıları, yüzde 55 serbest işletmeci ve yüzde 45 limited şirketler olarak yer alıyor. Şirketin ticari kullanıcılarının yaş aralığı ise birkaç aylık teknolojik girişimlerden 15 yaş ve üzeri KOBİ’ler olarak bulunuyor. Bu şirketlerin yüzde 70’i Londra’da yer alırken yüzde 58’i ise Güneydoğu İngiltere’de yer alıyor.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Ticari Bankacılık Genel Müdürü Jordan Shwide “Son 6 ayda Monzo Business’la ilgili iş dünyasından yüzlerce başarı hikayesi duyduk. Vizyonumuz ilk günkü ile aynı: Ticari finansmanın merkezi olabilmek. Ticari bankacılığın bugünkünden çok daha iyi olması gerektiğine inanıyoruz ve yolculuğumuz bu doğrultuda yeni başlıyor.” dedi.

Monzo Ticari Teklifleri ve Kategorilerini Genişletti

Monzo, KOBİ odaklı bankacılık hizmetlerini bu yıl Mart ayında, pandemi dönemi başlamadan yalnızca bir hafta önce başlatmıştı. Dijital bankanın bu süreç içerisinde ticari tekliflerini genişletmesi ve masaüstü uygulaması geliştirmesi önemli adımlardan biri olmuştu. Buna ek olarak bütçelemeye yardımcı olmak adına yeni kategoriler oluşturmuş ve bunları hayata geçirmişti.

500 binden fazla ticari müşteriye sahip olan Revolut ile pandemi dönemi boyunca fintech kredilerinin adresi olan Starling Bank, bankanın önündeki en büyük iki rakip olarak yer alıyor. Starling Bank’ın 180 bin adet müşteriye sahip olmasına rağmen karantina süresinde 1 milyar Sterlin değerinde kredi verdiği biliniyor.