Yapı Kredi Yeni Projesi ile Sınırları Ortadan Kaldırıyor

Yapı Kredi, YGA ortaklığı ile yaptığı “Anadolu’ya Bilim Göçü” projesi ile tüm sınırları ortadan kaldıracak. Topluma sürdürebilir değer katma amacı ile kültür sanat ve eğitim alanında projeler sunan banka Young Guru Academy (YGA) iş birliğinde başlattığı proje sayesinde, daha fazla çocuğa ulaşacak. Projenin ikinci etabını başlatan Yapı Kredi, bu proje ile 3 yılda toplamda 130 bin çocuğa ulaşmıştı.

İlk hedefine ulaşan ve projenin ikinci etabını başlatan banka, Türkiye’nin her bölgesinden ve yöresinden rol model olan öğretmenler ile daha fazla çocuğa ulaşmak için harekete geçti. Projenin ikinci etabında Türkiye’deki tüm çocukların bilim ile tanışması sağlanacak.

Deneyler, Projeler ve Eğitim

Her bölge ve yöreden topluma değer katacak ve rol model olan öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilecek olan projede iki etap bulunacak. Yılın ilk 6 ayı ile son 6 ayı arasında gerçekleşecek olan etaplarda ilk olarak öğretmenler eğitim verecek. Eğitim tamamlandıktan sonra günümüz teknolojilerinin ne kadar anlaşılır ve kolay olduğu deneyler ve projeler yolu ile çocuklara gösterilecek. Yapı Kredi Gönüllüleri proje boyunca desteğini esirgemeyecek.

Gerçekleştirilen projeyle ilgili olarak açıklama yapan Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza bilim sevgisini küçük yaşlarda kazandırmak, teknolojinin ve bilginin önemini anlatmak hedefiyle yola çıktığımız Anadolu’ya Bilim Göçü’nde çok kısa zamanda büyük işler başardık. YGA ile el ele verdiğimiz bu projede 3 yılda 130 bin çocuğumuza erişerek eğitimin önündeki sınırları kaldırdık. Nitelikli eğitime erişimde fırsat eşitliğine inanan bir kurum olarak, hayatlarına dokunabildiğimiz çocukların sayısını yeni dönemde öğretmenlerle yürüteceğimiz proje ile daha da artıracağız.” diyerek projenin ikinci etabındaki hedeflerini dile getirdi.

Alp sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Kuruluş amacı, ülkemize ve insanımıza değer katmak olan bir kurumda çalışmanın bilinciyle hareket ediyor, topluma değer katma sorumluluğumuzla pek çok proje yürütüyoruz. Uzmanlık alanımız olan finansın yanı sıra tıpkı kültür sanatta olduğu gibi eğitim alanında da sınırları kaldırıyoruz.

Nitelikli eğitime erişim konusunda fırsat eşitliği yaratmak adına Yapı Kredi olarak Türkiye’nin dört bir yanında pek çok çalışmanın içindeyiz. Sayıları 1.300’ü aşkın Yapı Kredi Gönüllüleri platformumuzla köy okullarından çevre projelerine, huzur evi ziyaretlerinden ihtiyacı olan çocuklar için eğitim ve yardıma, topluma değer katacağına inandığımız sayısız projelerde aktif olarak sahada görev alıyoruz.”