Barclays Bini Aşkın Personelini İşten Çıkaracak

Leeds’deki işlem merkezinin kapanacak olması nedeniyle bazı personeller evden veya başka bir yerden çalışmak zorunda kalabilir. Barclays, Leeds’teki bir sitenin kapatılması da dahil olmak üzere 1.000’den fazla işçiyi etkileyen büyük bir personel sarsıntısı olduğunu duyurdu.

Leeds tesisinin yıl sonuna kadar kalıcı olarak kapatma planları, 200’ü doğrudan kesilecek olan 800 personeli direkt olarak etkileyecek. Tesisin kapanması ile birlikte 90 müteahhit de işini kaybedecek. Leeds işlem merkezindeki iş kesintilerinin çoğunun teknoloji, operasyon ekipleri ve bazı müşteri hizmetleri personeli üzerinde etkisi olması da bekleniyor.

Barclays Finansal Destek Veriyor

Geri kalan 510 rolün 270’inin Manchester ve Sunderland’a kaydırıldığı yapılan atamalar ile anlaşılıyor. Barclays taşınma nedeni ile personellerine finansal destek sunuyor ancak 90 mil kadar uzağa taşınmak zorunda kalan personeller ve bu kişilerin ailelerine yönelik banka tarafından ne kadar bir destek sağlandığı açıklanmış durumda değil.

Barclays, Leeds’deki etkilenen personellerine yönelik, evden veya bölgedeki diğer Barclays şube ve yerlerinde çalışma seçeneği sunuyor. Barclays, etkilenen 100 işçi haricinde işleme merkezinde bulunan diğer işçilerin planlarını doğrulamamış ve burada işten çıkarılacak olan yaklaşık 140 personel banka tarafından belirlenmiş durumda.

Banka, 340 kişiyi ülke çapında işten çıkarma veya yer değiştirme konusunda bilgilendiriyor. Bu işlerin yaklaşık 50’si doğrudan kesilirken, geri kalanın Glasgow ve Northampton gibi diğer sitelere kaydırılması planlanıyor. Etkilenen personelin çoğunluğu, yaklaşık 157 rolün risk altında olduğu Coventry’de yer alıyor.

Bir Barclays sözcüsü:

“Barclays, iş birliğini artırmak için Glasgow, Greater Manchester ve Northampton’daki İngiltere tesislerimizde takımları birbirine yaklaştırıyor; burada yeni kampüslere ve ofis alanlarına yatırım yapıyoruz. Bu, hizmet verdiğimiz müşteriler ve müşteriler için hızla yenilik yapmamızı sağlayacaktır. Bugün açıklanan değişikliklerden etkilenen meslektaşları desteklemek için elimizden geleni yapacağız.”

açıklamasında bulundu.

Alınan Karar Eliştirildi

Unite Sendikası Konut Geliştiricilere Leeds ofisinin kapanması ve banka tarafından çok sayıda personelin işten çıkarılması ile ilgili olarak Barclays’ın kararını eleştirdi.

Unite’in Ulusal Subayı Dominic Hook:

“Bugün Barclays tarafından açıklanan işten çıkarmaların büyük ölçeği endişe vericidir. Leeds’teki büyük Barclays sahasını kapatma kararı işgücü ve yerel topluluk için yıkıcı olacaktır. Unite bir süredir bankanın Leeds’teki kararlı işgücünden uzaklaşmamak için sosyal bir sorumluluğu olduğunu savunuyor. Bugün gerçekten de Barclays müşterileri için en yüksek müşteri hizmetini sunmak için amansız bir şekilde çalışan yaklaşık 800 kişi için karanlık bir gün.

Umarız aynı hissedersiniz. İngiltere AB’yi terk ediyor olabilir, ancak Guardian, paylaştığımız fikirleri ve çıkarları ikiye katlayarak Avrupa’ya bağlı kalır. Kıtanın her yönü- halkı, siyaseti, kurumları, ekonomisi ve kültürü hakkındaki raporlarımızı yoğunlaştırıyoruz. Bağımsız, gerçeklere dayalı raporumuz İngiltere’yi Avrupa, Avrupa’yı İngiltere ve Avrupalıları birbirleri hakkında bilgilendirecektir. Bunlar test süreleridir ve krizler ulusal sınırlarla sınırlı değildir. Ama sonra biz de değiliz. Aklımızı kurguya değil, gerçeğe dayanarak oluşturabilmemiz için kaliteli gazetecilik sunarak sizinle birlikte kalacağız.

Türkiye ve Avrupa’da her zamankinden daha fazla insan, sizin gibi Guardian’ın bağımsız, araştırmacı gazeteciliğini okuyor ve destekliyor. Birçok haber kuruluşundan farklı olarak, nerede yaşadıklarına veya neyi ödeyebileceklerine bakılmaksızın raporlarımızı herkes için açık tutma seçimini yaptık.”