Yapı Kredi’den Kadına Yönelik Şiddet Kampanyasına Destek!

Yapı Kredi’den Kadına Yönelik Şiddet Kampanyasına Destek!
Yapı Kredi’den Kadına Yönelik Şiddet Kampanyasına Destek!

Yapı Kredi Bankası, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından düzenlenen 16 Günlük Aktivizm-Kadına Yönelik Şiddete Son Kampanyasına destek verdi. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre kampanyaya katılım 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde başladı. Kampanyaya verilen destek 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar devam edecek.

Bankaya ait olan Plaza D Blok, Bankacılık Akademisi, Yapı Kredi Kültür Sanat, Karaköy Palas, Yapı Kredi Bursa ve Amasya şubelerinin binaları turuncu ışıklar ile aydınlatılacak. Bu aydınlatma ile kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddete dikkat çekilecek.

Bu Yılın Teması Kadın ve Kız Çocuklarına Yönelik Siber Şiddet

Her yıl küresel çapta eylem çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, bu yılın teması olarak kadın ve kız çocuklarına yönelik artan siber şiddeti seçti. Bu alanda yanıp sönen ışıklar ile iletişimde olunacağı, dayanışma gösterileceği ve birbirlerini koruyan ateş böceklerinden ilham alındığı ifade edildi.

Yapı Kredi 1 Milyon Ziyaretçi Hedefliyor

Bankanın sosyal medya hesapları üzerinden ve KSS web sitesi ile de destek verildiği görüldü. Sosyal medya kullanıcılarının “atesbocekleri.info” web sitesine yönlendirilmesi sağlanıyor. Kampanya boyunca 1 milyon ziyaretçi hedefleniyor. Yönlendirilen ziyaretçilerin sitede bulunan interaktif testi çözmesi ve bu alanda siber şiddet hakkında bilgi edinmesi sağlanıyor. Ek olarak katılımcılara farkındalıklarını arttırmak için mini bir kılavuz sunuluyor. Bu kılavuz mobil cihazlara indirilebiliyor.