İş Bankası Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele Kampanyasına Destek Verdi!

İş Bankası Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele Kampanyasına Destek Verdi!
İş Bankası Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele Kampanyasına Destek Verdi!

Türkiye İş Bankası, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Genel Müdürlük binasını 10 Aralık 2020 tarihine kadar turuncu renkle ışıklandırma kararı aldı. Banka turuncu ışıklarla, “Toplumsal cinsiyete Dayalı Mücadele” kampanyasına böylelikle destek vermiş oldu.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) dünya çapında her yıl gerçekleştirdiği bu kampanyaya banka, geçtiğimiz yıllarda da katılım sağlamıştı. 16 gün boyunca sürecek kampanya kapsamında 10 Aralık tarihine kadar Genel Müdürlük binası, turuncu renkle ışıklandırılmış olacak.

Kadına Yönelik Şiddette Farkındalık

UN Women tarafından düzenlenen kampanyanın amacı; kültürel, coğrafi, dini, toplumsal ve ekonomik sınır tanımayan bir insan hakları ihlali olarak varlığını tüm dünyada sürdüren kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak. Böylelikle her yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde başlatılan kampanya, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar sürdürülüyor.

Bu Yılın Teması Siber Şiddet

Son zamanlarda çevrimiçi platformların kullanılmasında yaşanan artış ile birlikte kadınlara ve kız çocuklarına yönelik siber şiddette de artış oldu. Özellikle pandemi dönemiyle birlikte kadınların ve kız çocuklarının siber şiddete maruz kalma riski arttı. Bu nedenle kampanyanın 2020 yılındaki teması “siber şiddet” olarak belirlendi.

1991 yılında Kadın Küresel Liderlik Enstitüsü’ndeki (Women’s Global Leadership Institute in 1991) aktivistler tarafından başlatılan kampanya, günmüzde Kadın Küresel Liderlik Merkezi tarafından koordine edilmeye devam ediyor.

Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi ve hatta ortadan kaldırılması için mücadele ediliyor. Bu alanda farkındalığı arttırmak, savunuculuk çabalarını güçlendirmek ve bilgi ve yenilikleri paylaşmak adına küresel olarak eylem çağrısı yapılıyor.