Ziraat Bankası 22 Ülkenin Katılımıyla 1,1 Milyar Dolarlık Sendikasyon Kredisi Verdi

Ziraat Bankası 22 ülkeden 38 adet bankanın katılımı ile 1,1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi verdi. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre 1,1 milyar dolarlık dış kaynak temin edildi. Yeni tip koronavirüs salgınında (Covid-19) küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmaya rağmen sendikasyon kredisi verildiği fakat bu tutarın geçen yıl verilen kredi tutarına göre az kaldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada ek olarak Emirates NBD Bank ve Abu Dhabi Commercial Bank koordinatörlüğünde sağlanan sendikasyon kredisinin 597 milyon Euro ve 415 milyon Dolar olmak üzere iki parçadan oluştuğu da vurgulandı. Kredinin toplamda 1,1 milyar dolar olduğu ve kredi vadesinin de 1 yıl olarak gerçekleştiği ifade edildi. Geçen yılki avro maliyetinin 40 baz, dolar maliyetinin ise 25 baz puan altında kaldığı, sırası ile Euribor+2,00 ve Libor+2,25 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

4 Farklı Kıtada 38 Banka

Koronavirüs salgınında dünyadaki merkez bankaları ve hükümetleri tarafından olağanüstü finansal önlemler alındığı, likiditenin bu dönem içerisinde daha da önemli bir hale geldiği ve yine bu kritik dönem içerisinde 4 farklı kıtada 38 adet uluslararası bankaya kredi sağlandığı vurgulandı. Ziraat Bankası yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Muhabir bankalarımıza, gösterdikleri destek, artarak devam edeceğine inandığımız işbirlikleri ve yaşadıkları son derece zorlu çalışma koşullarına rağmen, sendikasyon süreci için belirlenen takvime titizlikle uyarak, herhangi bir gecikme olmaksızın sağladıkları katılımları için teşekkür ederiz. Ziraat Bankası olarak temin ettiğimiz bu kaynakla, reel sektörümüze, ekonomimiz için özellikle önem arz eden dış ticaret işlemleri aracılığı ile destek olmaya devam edeceğiz.”