Deutsche Bank ve Deposit Solutions Ortaklığı Gelişiyor

Almanya Merkezli Deposit Soluction ile Almanya’nın ciro ve işçi sayısı açısından en büyük bankası olan Deutsche Bank arasında ortaklık gelişiyor.

Deutsche Bank tarafından gelen bilgiye göre Deposit Solution firması arasında güçlü bir ortaklık gelişiyor. Deutsche Bank, bu ortaklık ile birlikte, bankanın varlık yönetimi müşterileri ve şube müşterileri için bir faiz oranı platformu sunabileceklerini açıkladı.

Mevduat Çözümlerinin Açık Bankacılık platformunu kullanan Deutsche Bank, müşterilerinin kişisel danışmanları aracılığıyla ‘ZinsMarkt’ faiz piyasasına erişimini mümkün kılıyor. Müşterilerin Avrupa genelinde üçüncü taraf bankalardan daha yüksek faizli mevduat ürünleri satın almalarına izin veren pazar, daha önce sadece çevrimiçi müşteriler tarafından kullanılabilmekteydi.

Deutsche Bank, geçen yıl Eylül ayında Hamburg merkezli Mevduat Çözümlerinin yüzde 4,9 hissesini satın alarak değerlemesini sağladı ve 1 milyar Euro’ya yükseltti.

Duyuru hakkında yorum yapan Deposit Solutions CEO’su ve Kurucusu Tim Sievers şunları söyledi: “’ZinsMarkt’ın Deutsche Bank’ın şube ve varlık yönetimi müşterilerine sunulabilmekte olması, platform bankacılığının Alman bankacılık sektörünün merkezine ulaştığı anlamına geliyor.

Tim Sievers: “Deutsche Bank’ın şube danışmanları ve varlık yöneticileri, müşterileri adına platformumuzdaki ürünlere doğrudan erişebilecekler. Bu hareket aynı zamanda banka ürünlerimizin yeni ve cazip bir müşteri segmentine ulaşmasını da sağlayacak.” dedi.

22 Mevduat Ürünü ve 2 Özel Teklif Sunulmaya Başlandı

Şu anda ZinsMarkt, French My Money Bank ve Alman kurumları CreditPlus’tan 22 mevduat ürünü ve şube müşterileri için iki özel teklif sunmaktadır. Deutsche Bank’ın ayrıca daha fazla banka ürünlerini sistemine dahil etme ve ZinsMarkt’ı diğer Deutsche Bank Group müşterileri için erişilebilir hale getirme planları var.

Deutsche Bank Private & Commercial Bank Baş Dijital Sorumlusu Markus Pertlwieser şunları söyledi: “Faiz piyasası, ZinsMarkt ile beraber büyük bir başarı sağlamış olduğumuzu ve özel platform stratejisi kurduğumuzu ispatlıyor. Piyasaya sunulmasından bu yana müşterilerimiz pazar alanımız aracılığıyla 2,5 milyar Euro yatırdı. Artık Depozit Çözümleri ile birlikte ZinsMarkt’ı daha geniş müşteri gruplarına erişilebilir hale getirmenin zamanı geldi.”

Deutsche Bank’a ek olarak, 19 ülkeden 100’den fazla ortak, müşterilerine üçüncü taraf bankalardan mevduat ürünleri sunmak veya mevduat ürünlerini üçüncü taraflarca dağıtılmasını sağlamak için Deposit Solutions’ın Açık Bankacılık platformunu kullanıyor. Şimdiye kadar, platform üzerinden 20 milyar Euro’nun üzerinde mevduat aktarıldı.