Ziraat Bankası Çiftçilere Destek Olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sivas’ta iş dünyasının önemli isimleri ile bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda özellikle çiftçileri yakından ilgilendirecek olan bazı kararların duyurusu yapıldı. Ziraat Bankası ile yapılan ortak bir anlaşma sonrasında borçlarını geri ödemek konusunda sıkıntılar yaşayan çiftçilerin borçlarını yüzde 9 oranında faizle 5 yıl vadeyle ödemeleri için imkanlar sunulacağı belirtildi.

Son yıllarda doğal afetlerden ya da çeşitli ekonomik sorunlardan dolayı çiftçilerin büyük bir kısmının kredi ödemelerinde sorun yaşadıkları ifade edilmişti. Bunun üzerine tüm tarımsal faaliyetlerle ilgilenen vatandaşların ekonomik açıdan destek görebilmeleri için destek çalışmalarının başlatılması planlanıyor.

Berat Albayrak Sivas’ta düzenlenen İş Toplantısına katıldı. Bu toplantıda çiftçileri yakından ilgilendirecek önemli kararların alındığı belirtildi. Faizlerin indirilmesi ile birlikte borç faizlerinin de yüzde 9 seviyelerine çekilmesi bekleniyor. Bu sayede çeşitli ödeme kolaylıkları ile çiftçiler rahat bir nefes alabilecekler.

Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen hayata geçirilen karar sonrasında Ziraat Bankası başrolde yer alıyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin 2022 yılının sonuna kadar geçerli olmak üzere düşük faizli kredi limitleri sunulacaktı. Bu kriterler üzerinden faiz indirimlerinin yeniden düzenlenmesi bekleniyor. Faiz indirimlerinin yüzde 9 seviyelerine indirilmesinin ardından, düşük faizli işletmeler 3 istisnai durum dışında yüzde 50 oranında indirimli olmak şartıyla sürece dahil olacaklar.