Ziraat Bankası İhracat İşlemlerini Daha Hızlı Hale Getiriyor!

Ziraat Bankası 3 Farklı Pozisyonda Alım Yapıyor!
Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, dış ticaret işlemi gerçekleştiren müşteriler; dolar, avro ve sterlin cinsinden yapacakları ihracatlara ilişkin “İhracat Bedeli Kabul Belgelerini” (İBKB) internet şubesi üzerinden düzenleyebilecek. Düzenlenen tüm belgeler, geçmişe dönük olarak takip edilebilecek.

Ziraat Bankası Bankacılık Operasyonları ve Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı Emrah Gündüz tarafından yapılan açıklamada, “İhracat işlemlerinde banka süreçlerini basit, sade ve hızlı bir hale getirmek için gerekli çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

İBKB Belgeleri İnternet Bankacılığı ile Düzenlenebilecek

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, bankanın ihracat yapan müşterileri, daha önceden İhracat Bedeli Kabul Belgesi ile ilişkilendirilmemiş ihracat bedellerini, sistemden takip edebilecekler. Bununla birlikte gümrük beyannamelerine de kolaylıkla eşleştirme imkanına sahip olacaklar.

Ek olarak, sistemden TCMB kurlarını anlık olarak takip edebilecekler. İhracat genelgesi gereği bedelin yüzde 40’ının TCMB’ye satışını şubeye uğramaksızın internet bankacılığı üzerinde gerçekleştirebilecekler.