Garanti Bankası İlk Çeyrek Verilerini Açıkladı

Garanti Bankası 2020 yılına ait ilk çeyrek verilerini açıkladı. Bankanın net karı 1 milyar 630 milyon TL oldu. Bankanın net karı piyasa beklentisinin yüzde 11,8 aşağısında geldi. Yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle bankanın net karı düşük olurken karşılık giderlerinde ise artış meydana geldi.

Beklentinin altında gelen net kar sonrasında, hisse performansına yönelik etki olumsuz yönde gerçekleşti. Bankanın 13,80 TL olan hisse senedi fiyatı ilk çeyrek verilerinin ardından 12,10 TL’ye revize edildi.

Garanti Bankası İlk Çeyrekte Tüketici Kredileri Büyüdü

Bankanın açıklamış olduğu ilk çeyrek verilerine göre tüketici kredilerinde artış meydana geldiği görüldü. Tüketici kredilerinde yüzde 4,2 oranında artış yaşayan bankanın özellikle ihracat destekli olmak üzere YP kredilerde dolar bazında yüzde 3,1 artış elde etti. Garanti Bankası’nın toplam mevduatında ise yüzde 7,2 büyüme görüldü. Vadesiz mevduatlarının toplam mevduata oranı ise yüzde 34 olarak gerçekleşti. Sektördeki ortalama ise yüzde 26 olarak yer aldı.

Bankanın komisyon gelirleri bir önceki yılın ilk çeyreğine göre yüzde 4 oranında artış gösterdi. 2020 yılında ise yüzde 17’lik bir artış yaşadı. Bankanın kur etkisi nedeniyle ilk çeyrekteki çekirdek gelirleri yüzde 10,9 artış yaşarken karşılık giderlerinin de artması nedeniyle net karda olumlu bir etki yaşanmadı.