İş dünyasında asosyal olmak, en büyük engellerden biridir. Dışa dönük biri olmak her zaman için daha avantajlıdır. İçe dönük ya da asosyal olan kişiler için bilim insanları, bu durum psikolojik bir rahatsızlık olduğuna dair yorumlarda da bulunmaktadır. Fakat asosyal biri olmak her zaman için dezavantaj yaratan bir durum değildir. Günümüz iş dünyasında asosyal olmasına rağmen başarılarıyla bilinen pek çok isim mevcuttur.
Asosyallik iş dünyasında karşılaşılabilecek en büyük engellerden biridir. Fakat yaratıcı düşünme ile bu kötü özellik adeta birer fırsata dönüştürülebilmektedir. Avantajların ve fırsatların değerlendirilmesi açısından da asosyal olmak, girişimci olacak kişilere düşünme payı açısından avantaj sağlayan bir psikolojik rahatsızlıktır.
Sir Isaac Newton, Hareket Yasası ve Evrensel Yerçekimi Kanunu’nu bulan ilk kişidir. Fakat kendisi asosyalliği ile de bilinmekteydi. Asosyal olmasına rağmen keşfettiği ve bilime sunduğu bu yasalar sayesinde, adını ölümsüzleştirmiştir. Basketbol oyuncusu olan Michael Jordan, takım arkadaşları tarafından sürekli olarak içe kapanık biri olduğu söylenmektedir. Fakat kendisi tüm zamanlar içerisinde en iyi basketbol oyuncusu olarak yer almıştır.
Abraham Lincoln, ABD başkanlığı yapmıştır. Herkes onun ne kadar cesur, liderlik özelliklerini taşıyan biri olduğunu düşünürken kendisi asosyal olduğu için pek çok kez zorlanmaktaydı. Psikolog ve psikiyatristlerden defalarca yardım alan Lincoln, asosyalliğini yenememiştir. Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg de içe dönük olması ile problem yaşayan ünlülerden biri olarak yer almaktadır. Şirketin İşletme Müdürü olan Sheryl Sandberg, 9 yıl önce New York Times ile yapmış olduğu bir röportajda Mark’ın bu durumundan bahsederken onun utangaç, çekingen, pek arkadaş canlısı olmayan biri olduğunu ifade etmiştir. Fakat bunlara rağmen Mark’ın çalışanlarını çok fazla önemsediğini de belirtmiştir.
Zekası ve akıl almaz sözleriyle hafızalarda yer edinen isimlerden biri de Albert Einstein’dır. Kendisinin çoğunlukla yalnız yaşaması onun çevresi tarafından asosyal olduğunu düşündürtmüştür. Fakat kendisi insan beynindeki yaratıcılık bölümüyle ilgili olarak çok fazla çalışma yapmıştır. 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülmüştür. Bu ödüle İzafiyet Teorisi ile ulaşmıştır.
Dünyanın en iyi iş adamlarından biri olduğu bilinen Warren Buffet, içe dönük kişiliği ve asosyalliği sebebiyle başını pek çok kez istemediği olaylara sokmuştur. Buffet, kendisinin iş zekası üzerine meraklı olduğunu fakat Dale Carnegie tarafından verilen bir seminerden sonra bu yönünün değişerek artık “İnsanları Etkileme Yolları” üzerine merak saldığını söylemiştir.
1984 romanıyla adından pek çok kez söz ettiren George Orwell yaşamı boyunca asosyal olması sebebiyle arkadaşsız kalmıştır. Distopya eserleri olan Ütopya ve Hayvan Çiftliği dünyanın yarısından fazla kişi tarafından okunmuştur. Pek çok öğrenciye “1984” romanı ödev olarak verilmektedir. Tüm bunlara rağmen Owell’ın kalabalık ortamlarda rahatsızlık duyması, seyahatlerini engellemiş ve bulunduğu yerden ayrılamamasına sebep olmuştur.