Kuveyt Türk Deprem İçin 1 Milyon Lira Bağışladı

Elazığ’da meydana gelen büyük deprem sonrasında, bölgede depremden zarar gören ve çeşitli şekillerde etkilenen pek çok vatandaş için çeşitli yardımlar toplanmaya devam ediyor. Bölgede hizmet veren pek çok banka, banka müşterilerinin ödemelerini 3 ay süreyle herhangi bir faiz almadan erteleme kararı almıştı. Bunun üzerine Kuveyt Türk harekete geçen başka bir banka oldu.

Elazığ’da meydana gelen ve depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak, ihtiyaçlarının karşılanması için, Türk Kızılay tarafından başlatılan ‘Haydi Türkiye! İyilik Sensiz Olmaz’ yardım kampanyasına destek olduğunu açıkladı. Yardım kapsamında 2 milyon liralık bağışta bulunduğu belirlendi.

Kuveyt Türk tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. Çalışanlarının ve müşterilerinin yardım sürecine destek olmaları halinde yapılan yardım miktarının ilerleyen günlerde artabileceğinin altı çizildi. Yapılan yardıma ek olarak, bölgede bulunan Kuveyt Türk banka müşterilerinin talep etmeleri ve ardından başvuruda bulunmaları halinde kredi ve kredi kartı taksitlerinin faizsiz olarak 3 ay olarak ertelenmeleri sağlanacak.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan konu hakkında açıklamalarda bulundu. Değerlendirmelerinde ‘Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem sonucunda Kuveyt Türk ailesi olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Türk Kızılay’ı tarafından başlatılan iyilik kampanyası için bankamız tarafından 1 milyon liralık bağışta bulunarak destek olmak istedik. Bölgedeki müşterilerimizi finansal açıdan rahatlatmak için 3 ay süreyle borç erteleme imkanı sunuyoruz.’ dedi