Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, beşinci dönem eğitimi için başvuru toplamaya başladı. Yakın zamanda eğitimlerin başlayacağı programda teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirleri desteklenecek. Dolayısı ile bu dönemki eğitim programına sadece FinTech kategorisinde yer alan kişiler başvuru yapabilecek.
Kuveyt Türk tarafından yapılan açıklamaya göre Lonca Girişimcilik Merkezi’nin beşinci dönem eğitim programında 10 adet yeni girişime destek verilecek. Türkiye genelindeki start-uplar 5 Nisan 2020 tarihine kadar başvurularını girişim merkezinin resmi web sitesi üzerinden yapabilecek.
Blockhain, Mobil Pos, Dijital Dünya
Eğitim programının beşinci döneminde FinTech kategorisinde başvuru yapacak kişilerin ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, mobil POS, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, finansal karşılaştırma hizmetleri, kitle fonlama, robot teknolojileri, hukuk ve sigorta teknolojileri, karar destek teknolojileri gibi finansal teknolojiler üzerine proje sahibi olması gerekiyor.
Eğitim programına dahil edilecek kişiler Lonca jürileri tarafından belirleniyor. Belirleme kriterleri arasında girişimin ulaşabileceği pazar boyutu, girişimin ne kadar büyük bir pazar payına ulaşabileceği, geniş pazarlara hitap edilebilirliği gibi pek çok neden yer alıyor. Başvurusu kabul edilen ve bu kriterlere uyum sağladığı düşünülen girişimcilere sadece işlerine yönelik odak seviyelerinin arttırılabilmesi için Lonca Girişimcilik Merkezi tarafından 40 bin liraya kadar nakit desteği veriliyor.
Fikir Geliştiren Beyinlere Destek Olmaktan Onur Duyuyoruz
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Kuveyt Türk Operasyon Grup Müdürü ve Lonca Yönetim Komitesi Üyesi Dr. Selman Ortaköy, Lonca Girişimcilik Merkezi ile ilgili olarak şöyle dedi:
“İlk dört dönemde toplam 40 girişimci Lonca’dan mezun oldu Geleceğin teknolojilerinin ortaya çıkması için fikir geliştiren beyinlere destek olmaktan onur duyuyoruz. Teknolojide ön sırada yer alan ülkeler genellikle gelişmişlik sıralamasında üst sırada kendine yer buluyor. Bu farkındalıkla, geleceğimizin teknolojilerini geliştirmek ve yeni ürünlerle ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan genç beyinlere destek verdiğimiz için kendimizi mutlu hissediyoruz. İlk 4 dönem için aldığımız bin 500’ün üzerinde başvuru ülkemizden ne denli parlak fikirler çıktığını göstermesi açısından çok önemlidir. Biz bu başvurular arasından 40’ını belirleyerek eğitim, mentorluk, 40 bin liraya kadar hibe, çalışma ortamı, Ar-Ge gibi destekler sunduk.
Lonca’nın ikinci dönem mezunlarından olan ve müşterilerine açık kaynak kodlu ve ücretsiz online ön muhasebe programı sunan Akaunting’e, Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu aracılığıyla geçtiğimiz yıl yatırım gerçekleştirdik. Bu yılın başında ise üretim sektöründe görüntü işleme teknolojisi temelli kalite kontrol ürünleri üreten Visiomex ve 3 boyutlu yazıcı ve sarf malzemeleri üreten Oo-Kuma gibi girişimlere yatırım yaptık. Lonca gibi merkezlerin ülke ekonomisine ve geleceğimize yapılmış en önemli yatırımlardan biri olduğuna inanıyor ve bu merkezlerin sayısının artmasını temenni ediyoruz. Lonca’nın beşinci döneminde de girişimcilere ayrıcalıklar sunmaya devam edeceğiz.”