Wells Fargo Florida’daki Bazı Şubelerini Kapatıyor

Wells Fargo, geçtiğimiz Çarşamba günü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada salgın nedeniyle bankanın bazı şubelerini geçici süre ile kapatılacağına değinildi.

Koronavirüs olarak bilinen Covid-19 salgınının küresel çapta yaşanması ile birlikte bankalar gerekli önlemlerini almaya devam ediyor. Wells Fargo salgının yayılmasını önlemek adına en çok müşterisinin bulunduğu bölgelerdeki şubelerini “geçici süre” ile kapatma kararı aldı. Bu şubelerin Florida’da bulunduğu da açıklandı.

121 Şubenin 20’si Kapatılıyor

Tampa Bay Bölgesi içerisinde 121 adet şubesinin bulunduğunu belirten banka bu şubeler içerisinden seçmiş olduğu 20 şubesini kapatacağını açıkladı. Kalan şubelere ise randevu sistemiyle erişim sağlanabileceğini belirtti. Şube içerisinde işlemlerini yapmak isteyen müşteriler bundan sonra öncelikle yerel şubelerinin Müşteri İletişim Merkezi’ni araması gerekiyor. Burayı arayarak “şube bulma aracı” ile işlemlerini gerçekleştirmek adına en yakın şubeye randevu almaları isteniyor. Randevusu olmayan müşterilerin şube içerisine girmesi ise yasak.

Ayrıca banka şube çalışma saatlerinin değiştiğini de aktardı. Pazartesi ve Cuma günleri arasında bankanın çalışma saatlerinin 09.30 ile 16.30 arasında olduğunu açıkladı. Cumartesi ve Pazar günleri 24 saat boyunca açık olan bankanın çalışma saatleri ise 09.00 ile 21.00 arasında olacak. İnternet ve telefon bankacılığı hizmetlerinin ise haftanın 7 günü 24 saat boyunca açık kalacak.

Yeniden Değerlendirilecek

Wells Fargo Batı Florida Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı Jacob Jordan, “Geçici şube kapanışları olsa da bankacılık faaliyetleri akıcı bir şekilde ilerleyerek. Banka tüm bankacılık ve iş faaliyetlerini normal bir şekilde yürütecek. Gelişmeler günlük olarak yeniden değerlendirilecek.” açıklamasında bulundu.

Kapanan 20 şubedeki çalışanların ise diğer şubelere aktarılacağı yakın zamanda bankanın tüm şubelerinde kademeli ve vardiyalı çalışma sistemlerine geçileceği ifade edildi.

Wells Fargo’nun Tampa Bay Bölgesi’ndeki 120 adet şubesi Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlıydı ve toplam mevduatın yaklış olarak yüzde 1’ini oluşturmaktaydı. Yerel mevduatta ise bu şubeler 14,25 milyar dolar ile bölgede üçüncü sırada yer almaktaydı.