ING Türkiye 100 Çocuğa Daha Eğitim Desteği Verecek

ING Türkiye’nin açmış olduğu “ataminyanindayim.com” internet sitesi üzerinden Anıtkabir’e sanal olarak gönderilen 330 bin adet karanfil, çocuklar için “eğitim bursu” olacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılında açılan internet sitesi aracılığıyla sanal olarak gönderilen 330 bin adet karanfil, 100 çocuk için “eğitim desteği” sağlayacak.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre 23 Nisan’ın 100’üncü yıl kutlamaları dolayısı ile oluşturulan “Bayramın Adı Küçük Kendi Büyük” sloganıyla çekilen video ve açılan “ataminyanindayim.com” sitesi sayesinde, tüm vatandaşlar Atatürk’e olan sevgisini göstermeye davet edilmişti.

Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle ilk kez boş kalan Anıtkabir’e, 330 bin karanfilin yanında 125 bine yakın da mesaj geldi. Gelen mesajlar da bir kitapçık haline getirilerek Anıtkabir’e teslim edildi.

Bin Öğrenciye Burs Verilmişti

Geçtiğimiz ay Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliği ile 1,5 milyon TL değerinde destek fonu oluşturulmuş ve ING Türkiye salgın nedeniyle olumsuz etkilen bin öğrenciye burs vermişti. Anıtkabir’e gönderilen 330 bin adet karanfil sayesinde de 100 çocuğa daha eğitim bursu sağlanacağı açıklandı. Eğitim desteği alacak çocukların 7 ile 12 yaş arasında olacağı da belirtildi.

Milli Dayanışma Kampanyası çerçevesinde banka 5 milyon TL bağış yapmıştı. Aynı zamanda 500 üniversite ve 500 lise öğrencisine de bin TL değerinde eğitim desteği sağlanmıştı. Banka, Turuncu Okullara da pek çok toplumsal yatırımı ile bilinmekte…