Bangladesh Bank Siber Tehditler ile Karşı Karşıya

Bangladesh Bank, geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana siber tehditlere maruz kalıyor. Banka içerisindeki BT birimi, bankanın durumunun kontrol altında tutulduğunu söylese de müşteriler bu konuda pek emin değil.

Bangladesh Bank’ın İcra Direktörü Sirajul Islam, Asya Düzenlemesine verdiği bir röportaj sırasında, bankanın BT güvenliğini artırmaları için talimatlar verdiğini söylemişti. Islam, “Sistemlerimiz zaten güçlü ama yine de dikkatli olmamız gerekiyor. Bangladeş Bankası durumu yakından izliyor ”demişti.

İcra Direktörü açıklamasında Dhaka Metropolitan Polisi’nin özel bir şubesi olan Terörle Mücadele ve Sınıraşan Suçlar altında faaliyet gösteren Siber Suç Araştırma Bölümü’nün (daha yaygın olarak Siber Suç Birimi) bir bilgisayar korsanlığı girişimi olabileceğine yönelik duyuru yayınladığını da dile getirmişti.

Islam bu konuda da “27 Ağustos’ta bankalara, ATM kabinleri, kredi kartları ve diğer çevrimiçi bankacılık yöntemleri aracılığıyla bankacılık işlemlerinde olası bir siber suç tehdidine karşı onları uyaran bir genelge gönderdik.” ifadelerini kullanmıştı.

BeagleBoyz Lakaplı Grup Tarafından Gerçekleştiriliyor

Dünyanın dört bir yanındaki ABD ajanslarının ortak bir tavsiyesi üzerine bankamatiklerini de kontrol altında tutmaya başlayan banka, hileli banka havaleleri ve nakit para çekimleri ile ilgili olarak “BeagleBoyz” lakaplı grup tarafından Kuzey Kore Devleti tarafından desteklenen bir hack kampanyasının oluşturulduğunu da belirtti.

Buna yönelik olarak ATM işlemlerinin her gece 23.00 ile sabah 07.00 arasında (8 saat) kapalı tutma kararı alındı. Bazı bankamatiklerde bu süre öğlen 12.00’a kadar uzatıldı.