Metro Bank RateSetter’i Satın Almak İstiyor

İngiltere’deki Londra merkezli Metro Bank, RateSetter’i satın almak istediğini ve bu satın alma ile ilgili olarak özel görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. Bugün itibari ile banka tarafından yapılan açıklama dikkat çekti. Görüşmelerin henüz çok erken bir aşamada olduğunu bildiren banka, Barclays ve RBS gibi isimlere meyan okumak için kurulmuştu.

Geçtiğimiz 2019 yılında Metro Bank, maliyetine zarar veren bir muhasebesi ile skandal olmuştu. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su piyasa değerinin yüzde 90’ını silmek zorunda kalmıştı. Bankanın bu yılki hedefleri arasında büyüme planlarının azaltıldığına dair söylemler yer almıştı.

Metro Bank Söylediğini Yapacak mı?

Henüz özel görüşmelerin devam ettiğini dile getiren banka konuya yönelik olarak başka bir açıklama getirmedi. RateSetter ise banka tarafından yapılan açıklamaya karşılık olarak sessizliğini bozmadı.

2010 yılında kurulan şirketin başkanlığında İngiltere’nin sigorta devi Prudential Başkanı Paul Manduca bulunuyor. Londra merkezli olan şirketin İngiltere’de eşler arası kredi veren bir şirket olduğu biliniyor. Temerrüde düşme riskini yönetmeye yardımcı olmak amacıyla bir iç fon düzenleyen ve “karşılık fonu” kavramını dünyaya tanıtan RateSetter, eşler arası kredi vermesi ile tanınmaktadır.