BNP Paribas CEO’su Janbon: Covid Bir Felaket

BNP Paribas CEO’su Frédéric Janbon, Covid-19 ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Bankanın gelecek yıllar içerisinde nasıl çalışacağı hakkında önemli ve güçlü dersler öğrendiğini söyleyen Janbon, “Covid bir felaket” dedi. Virüsün başladığı ilk günden bu yana Londra’daki bahçesindeki ofisinde bulunduğunu söyleyen Janbon, kendisine bu denli bir zaman ayırdığı için de yeterince mutlu olduğunu ifade etti.

Pandemiye Uyum Sağladık

57 yaşındaki BNP Paribası CEO’su, 408 milyar avroluk bir fon yöneticisinin denetlenmesinin kolay olmadığını dile getirdi. Bankanın sahip olduğu varlık yöneticisinin pandemiye iyi bir şekilde uyum sağladığını ve personellerinin küresel olarak yüzde 92’sinin uzaktan çalıştığını iletti. Janbon açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Çok azımız tam olarak ne kadar böyle kalacağımızı biliyoruz, ancak yeni bir çalışma yöntemi uyguladık. Personel ve distribütörler için teknolojinin benimsenmesinde büyük bir hızlanma oldu. Ayrıca kendimi ve üst yönetimi bu araçların çoğunu kullanmaya ve daha iyi kullanmaya zorlamanın bir yolu oldu. ”

BNP Paribas Daha Güçlü Oldu

Virüs nedeniyle kendilerine pek çok ders çıkarttıklarını da söyleyen Janbon:

“Bu krizden öğrendiğimiz her şey güçlü. Müşterilerle dijital etkileşim kurmayı ve personelimizle daha fazla iletişim kurmayı öğrendik. Müşterilerimizin çoğu aynı süreçten geçti. Şirketlerin, özellikle akıl sağlığı konusunda çalışanları daha iyi koruduklarından emin olmak zorunda olduklarını görebiliyorum. Personelimizin ruh sağlığına dikkat etmenin çok önemli olduğunu öğrendik. Yatırım yapacağımız bir şirketin aynısını beklerdim.

İşletim modellerimizi kökten değiştirdik. Bizi büyümeye uygun bir konuma getirdi. Bu Covid krizi bir felaket. Ama aynı zamanda geçmişte yaptığımız şeylerin çoğunu doğrular. Değişen tek şey inorganik olarak büyüme fırsatlarına açık olmamız. Modelin tamamen ölçeklenebilir olduğunu düşünüyoruz ” dedi.