Garanti BBVA, Türkiye’nin birçok ilindeki kadın girişimcilere ulaşmak adına Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nu 4 Mayıs’ta açıyor.
Kadın Girişimci Yönetici Okulu, 4 Mayıs 2021 tarihinde Garanti BBVA önderliğinde düzenlenmeye başlayacak. Türkiye’nin farklı illerindeki kadın girişimciler, okul sayesinde işlerini büyütme ve sürdürülebilir kılma şansı yakalayacak. Program, Garanti BBVA ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Bankanın, sektör içi faaliyetlerin yanı sıra geleceğe bakış açısıyla ekonomiye güç katan kadın girişimcileri desteklediği de biliyor.
2012’den Bu Yana Sürüyor
Garanti BBVA, 2012 yılında başlayan Kadın Girişimci Yönetici Okulu programını 9 yıldır sürdürüyor. Bu bağlamda 2021 yılının ilk eğitimleri de, Ankara’da düzenlenecek program ile verilmeye başlanacak.
Okul, bu kapsamda birçok kalemde artı değer yaratmayı hedefliyor. Hedeflerin başında kadın girişimcilerin işlerini büyütmek ve sürdürülebilir hale getirmek geliyor. Bunun yanı sıra her alanda kadınların rekabet gücünü artırmak ve girişimci ruhu desteklemek de hedefleniyor. Kadın Girişimci Yönetici Okulu, 4 Mayıs 2021 tarihinde yılın ilk eğitimlerini vermeye başlayacak. Ankara Sanayi Odası ve TOBB Ankara İl Kadın Girişimciler Kurulu da eğitimlere katkı verecek.
3 binden Fazla Kadına Ücretsiz Eğitim
Bugüne kadar Kadın Girişimci Yönetici Okulu, Türkiye’nin dört bir yanına yayılmayı başardı. Bu doğrultuda Garanti BBVA’nın projesi, Türkiye çapında 3 binden fazla kadına ücretsiz eğitim imkanı verdi. Bu yıl gerçekleştirilecek online eğitimler için kontenjanlar sınırlı olarak açıklandı. 4 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek eğitimlere katılmak isteyen adaylar, 28 Nisan tarihine kadar https://www.garantibbvakadingirisimci.com adresinden başvurularını gerçekleştirebilecek.
Hedef Daha Fazla Kadın Girişimci
Banka önderliğinde başlayan harekette, bu yıl Boğaziçi Üniversitesi eğitmenleri de derslerde yer alacak. Aynı zamanda il bazında daha fazla kadın girişimciye ulaşma hedefi de bulunuyor. Bu bağlamda dijital pazarlama, insan kaynakları, finansman yönetimi gibi alanlar odakta olacak. Bunun yanı sıra müşteri deneyimi, e-ticaret ve yenilikçi iş modelleri geliştirme gibi alanlarda da dersler verilecek.
Kadın Girişimci Yönetici okulu ile girişimciler, rol model sinerjisi yaratmanın yanında eğitim ihtiyaçlarını da giderecek. Eğitimi başarıyla bitiren girişimciler, bu doğrultuda BÜYEM tarafından verilen sertifikanın da sahibi olacaklar. Bu bağlamda programa yapılan başvurularda yine yüksek rakamlar bekleniyor.