TEB’den Kadınlara Tam Destek!

“Hayallerin Senin Olsun” sloganı ile hayata geçirmiş olduğu kampanyada kadınlara ve kadın girişimcilere yönelik tam destek veren TEB, bu kampanya doğrultusunda “kadın işi” veya “erkek işi” ayrımının bankacılık sektöründe tarihe karışmasını hedefliyor. Başlatılan bu kampanya ile ayrımcılık yapıldığının ve cinsiyet eşitsizliğinin toplumumuzda yer aldığını söyleyen banka, toplum olarak cinsiyetçiliği önlemenin ve ayrım yapılmamasının oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Açılımı ile Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlatmış olduğu kampanyayı “Sorumlu Bankacılık” anlayışıyla sunuyor. Ekonomiye, topluma ve milletine değer katan, pozitif etkiler yaratan, topluma daha iyi bir gelecek hazırlayan tüm kadınların ve kadın girişimcilerin yanında olduğunu bildiriyor. TEB Kadın Bankacılığı ve iş dünyasındaki kadın varlığı, “Hayallerin Senin Olsun” sloganı ile güçlendirilmek isteniyor. Kadınların ekonomiye dahil olması ile birlikte ekonominin de güçleneceğini vurgulayan banka, iş yaşamı içerisinde kadınların kendi başarıları ile daha fazla öne çıkması gerektiğini ifade ediyor.

Başarının Cinsiyeti Olmaz

Söz konusu kampanya ile ilgili olarak farkındalık yaratılması için TEB, sosyal medya kanalları üzerinden “#BaşarınınCinsiyetiOlmaz” etiketi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel paylaşımlarını da sürdürüyor.

Kampanya ile ilgili TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“TEB Kadın Bankacılığı ile kadınlar tarafından yönetilen ve kadınların ortak olduğu işletmelere yönelik özel finansman paketleri sunuyoruz. Ayrıca, danışmanlık, mentörlük, eğitim gibi finans dışı hizmetler sağlıyoruz. Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından kadınlara ait ve kadınların yönettiği işletmeleri desteklemek ve kadın girişimciliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği’ programından 50 milyon Euro fon aldık. Bu fonu kadın patronlara maddi teminatsız olarak 36 ay vade ve 125 bin TL’ye kadar kredi desteği olarak sunduk. Program kapsamında, bugüne kadar 6 binden fazla kadın patrona yaklaşık 250 milyon TL maddi teminatsız kredi sağladık. Kredi Garanti Fonu aracılığıyla KGF kefaletli krediler, masraf ve komisyonlarda kadın patronlara yönelik indirimli işlem paketleri sunduk. Kadın Bankacılığı ile şimdiye kadar 50 binden fazla kadın işletme müşterimize finansal ürünler sunduk ve kredi büyüklüğü olarak 1 milyar TL’yi aştık.”

Mendi, EBRD tarafından Kadın Bankacılığı çalışmaları ile 2019 yılında Çevresel ve Sosyal Yenilikçilik kategorisinde dünya genelinde 52 proje arasından “Altın” ödüle layık görüldüklerinden ötürü de mutluluk duyduğunu söyleyerek açıklamasını tamamladı.

Kadın Girişimcilere Özel Kredi

Banka oluşturmuş olduğu kampanya ile kalmayıp kadın girişimcilere özel kredisi ile de gündemde. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın girişimcilere özel 36 aya kadar varan vade sayısı ve faiz oranları üzerinden kredi sunuyor. Krediden faydalanmak isteyen kadın girişimciler başvurularını Mart ayı boyunca CEPTETEB İşte ve kurumsal internet şubesinden yapabilecekler. Başvuru haricinde CEPTETEB İşte ve kurumsal internet şubesinde bu krediden faydalanan müşteriler, para transferlerinde, çek karnesinde, kredi kullanım masraflarında herhangi bir ücret ödemeyecek ve ek masraflardan muaf tutulacak.