Akbank “Best Bank in the Emerging Markets” Unvanını Kazandı

Akbank, Euromoney’nin ‘Awards for Excellence 2020 Mükemmellik Ödülleri 2020’ kapsamında, önemli bir unvanın sahibi oldu. Akbank, ‘Best Bank in the Emerging Markets – Gelişmekte Olan Piyasaların En İyi Bankası’ unvanını kazandı.

Akbank’ın Genel Müdürü olan Hakan Binbaşgil, “Euromoney tarafından 14. defa ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ unvanına layık görüldükten sonra şimdi de dünyadaki ülkelerin 160’tan fazlasını, dünya nüfusunun ise neredeyse yüzde 85’ini temsil eden bir coğrafyanın en iyi bankası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“Sağlam finansallarımız, güçlü özsermayemiz, altyapımız ve deneyimimiz ile salgın sürecinde de ülkemizin gelişimine katkıda bulunmayı sürdürdük ve piyasalardaki tüm olumsuzluklara rağmen yılın ilk yarısını başarılı bir şekilde geçirdik. Başta reel sektörümüz olmak üzere Türkiye ekonomisinin hemen tüm bileşenlerine sağladığımız kredilerle katkıda bulunmaya bu zorlu dönemde de devam ettik. TL krediler pazar payımızı önemli seviyede artırdık.”

“Gerek Eurobond ihracımıza, gerekse sendikasyonumuza gelen güçlü talep, yatırımcıların Türk Bankacılık Sektörü ve Akbank’a duyduğu güvenin bir göstergesidir” diyerek açıklamasını bitirdi.