Yapı Kredi Bankası Serbest Kıyafete Geçti

Koronavirüs salgınının dünya üzerindeki etkisi devam ediyor. Her geçen gün Türkiye’deki vaka sayısının artmasıyla birlikte işletmeler ve kurumlar alınan önlemleri bir üst seviyeye taşıyor. Salgının insan sağlığı üzerinde psikolojik ve fiziksel olarak olumsuz etkiler yaratması, toplumun ve bu süreç içerisinde çalışanların psikolojik yönden etkilenmesi, kurumları çeşitli çözüm arayışına itiyor.

Yapı Kredi bankası, koronavirüs nedeniyle almış olduğu önlemlere nazaran personellerinin sağlığını korumak ve psikolojik yönden kendilerini rahat, huzurlu ve güvenilir bir ortamda hissetmelerini sağlamak amacıyla serbest kıyafet uygulamasına geçiş yaptı. Bu sayede çalışan personellerinin serbest kıyafet uygulaması ile birlikte salgının yaşandığı bu süreçte kendilerini rahat hissetmesi, psikolojik baskıdan uzak bir şekilde bankacılık hizmetlerini yerine getirebilmesi hedefleniyor.

Şube ve Genel Müdürlüklerde Uygulanacak

Yapı Kredi Bankası tarafından alınan serbest kıyafet kararı, bankanın şube, genel ve bölge müdürlüklerinde bugünden itibaren uygulamaya geçecek. Serbest kıyafet uygulamasının yanı sıra personellerin ve müşterilerin sağlığını korumak için çalışanların eldiven takması zorunlu olacak. Para ile yakın temas halinde bulunan her personelin eldiven takması geçtiğimiz günlerde zorunlu hale getirilmişti. Fakat banka bu uygulamayı değiştirdi ve tüm personellerin eldiven, maske ve dezenfektan ürünlerini kullanmasını zorunlu hale getirdi.

Bununla birlikte personellerin eğitim, etkinlik ve organizasyonları da iptal edilmişti. Bu süreç yeni bir karara kadar 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldı. Hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan personeller ise idari izinli olarak sayılacak ve yeni bir karara kadar da bu izin süresi devam edecek.

Personellerin çalışma sistemi ise dönüşümlü olacak. Şubelerde yüzde 50 dönüşümlü çalışma sistemine geçen banka, Genel Müdürlük birimindeki personellerinin çoğunu uzaktan çalışmaya sistemine başlattı.