Akbank Desteği ile Salvador Dali Sergisi Düzenlendi

Sakıp Sabancı Müzesi, geçmişte düzenlenmiş sergilerden kapsamlı içerikleri dijital kanalları üzerindne paylaşmaya devam ediyor. Sakıp Sabancı Müzesi, bu seferde Akbank sponsorluğu ile “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dali” adlı sergisini dijital ortama açtı.

Akbank, Salvador Dali Sergisine Sponsor Oldu

İspanya’da düzenlenen Gala-Salvador Dali Vakfı haricinde vakıf dışı en büyük sergi olan “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dali” sergisi, 252 bin kişinin ziyareti ile geçtiğimiz dönemlerde açılmıştı. Ülkemizi de içerisine alan koronavirüs salgını nedeniyle çoğu sergisini dijital ortamda yayınlamaya başlayan Sakıp Sabancı Müzesi, Salvador Dali sergisini de Akbank sponsorluğu ile çevrimiçi olarak yayınlamaya başladı.

Sakıp Sabancı Müzesi web sitesi, sosyal medya hesapları ve Youtube kanalı aracılığı ile ulaşıma açılan sergi, Salvador Dali’nin benzersiz eserlerinin yanı sıra el yazmaları, çeşitli dokümanları ve fotoğraflarını da kapsıyor.

Oldukça geniş kapsamlı hazırlanan ve muhakkak herkesin görmesi gereken bu sergi, koronavirüs salgınındaki mecburi izolasyon döneminde sanatseverleri oldukça sevindirecek bir adım oldu!

“İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dali” sergisi için hazırlanan resimli çocuk kitabı olan Ben Dali kitabına da çevrimiçi sergiden ulaşılabiliyor. Müzenin web sitesi üzerinden indirilebilen kitabı, aynı zamanda seslendirme sanatçısı Yekta Kopan online ortamda seslendirdi.