Akbank Dünyada Bir İlke İmza Atarak Kripto Para Borsası ile Anlaşma Yaptı!

Yurt dışının kripto para borsası devi olan Binance ile anlaşma yapan Akbank, dünyada bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Yapılan anlaşma ile birlikte Türkiye’deki kripto para yatırımcıları tarafından yıllardır beklenen TL bazındaki havale ve EFT işlemleri artık yapılabilecek! Türkiye’deki yatırımcılar TL ile kripto para işlemini gerçekleştirebilecek. İşte detaylar!

Akbank Kripto Para Borsası ile Entegre Olan İlk Banka

Zaman içerisinde kripto paraların popülerliği yitirilmiş olsa da geleceğin para biriktirme ve yatırım yöntemi olarak kullanılacağı düşüncesi halen daha devam ediyor. Dünyanın önde gelen finans kuruluşları, dijital paralara geçiş yapmayı düşündüklerini açıklıyor. Kripto paraların halen bir yatırım aracı olması da gelecek yıllar için önem taşıyor.

Günümüzde kripto para yatırımcılığı yapan 1 milyondan fazla Türk bulunuyor. Türkler, yurt dışındaki borsalar üzerinden işlem yaparak kripto para yatırımlarını gerçekleştirebiliyordu. Fakat bu durum oldukça zahmetli ve bir o kadar da aşamalı idi. Yatırımcılar ellerinde bulunan TL cinsi finansman fazlalıklarını öncelikle yurt dışındaki kura (Dolar veya Euro) çevirmek zorunda kalıyordu. Ardından yurt dışı borsaları içerisinde hesap oluşturmaları ve bu hesap üzerinden cüzdan sahibi olmaları gerekiyordu.

Akbank yapmış olduğu anlaşma ile birlikte yatırımcıların önlerindeki bu engelleri kaldırmış oldu. Aynı zamanda banka kripto para borsası devi olan Binance ile dünya üzerinde entegre olan ilk banka sıfatını da aldı.

Ripple ile Anlaşma Yapmıştı

Daha önce kripto para birimi olan Ripple ile anlaşma yapan banka, bu anlaşmanın bir benzerini Binance ile gerçekleştirdi. Artık Türkiye’deki kripto para yatırımcıları, Binance ile Akbank üzerinden işlemlerini yapabilecekler.

Konuya yönelik olarak ilk açıklama Binance’ten geldi. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Borsa, “Beginning today, users will be able to instantly deposit and withdraw Turkish Lira (TRY) on Binance via desktop and the iOS App with the most competitive fees in Turkey.” ifadelerine yer verdi. Türkçe açıklaması ile “Bugünden itibaren kullanıcılar, Binance masaüstü ve iOS uygulaması üzerinden Türkiye’deki en rekabetçi ücretlerle anında Türk Lirası (TRY) yatırabilecek ve çekebilecekler” açıklamasını yaptı.

Binance bu paylaşımı sayesinde Akbank ile yapmış olduğu anlaşmayı resmi olarak duyurmuş oldu. TL cinsinden yapılacak olan işlemlerin şimdilik masaüstü internet bankacılığı ve iOS uygulaması aracılığı ile yapılabildiğini de belirtti.

Anlaşmanın Yatırımcılara Faydaları

Akbank ve Binance arasında gerçekleşen anlaşmanın Türk kripto para yatırımcılarına sunmuş olduğu faydalar ise şu şekilde yer alıyor:

  • Tüm Binance kullanıcıları Akbank hesabı oluşturarak TL bazında işlem yapabilir.
  • Alım satım, havale ve EFT işlemleri Binance üzerinden TL bazında yapılabilir.
  • Hesap oluşturan kişilere ilk iki hafta boyunca TL işlemlerinde komisyon alınmayacak.
  • İlk iki hafta hesaplarına Binance üzerinden para aktarmak isteyenler bunu ücretsiz bir şekilde yapabilecek. İki haftadan sonra işlem ücreti 2,5 TL olacak.