Akbank GM Binbaşgil: Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Dolarizasyonu Azaltacak

Akbank GM Binbaşgil Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Dolarizasyonu Azaltacak

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil tarafından “Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat” ürünüyle ilgili olarak açıklama yapıldı. Binbaşgil açıklamasında, “Mevduat alışkanlıklarını değiştirmesini beklediğimiz bu ürünün, dolarizasyonu azaltan ve uzun vadeli kaynak yaratımını destekleyen olumlu etkileri olacağını öngörüyoruz” dedi.

Dolarizasyonu Azaltacak

Akbank GM Hakan Binbaşgil tarafından yapılan açıklamada Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürününün, mevduat alışkanlıkları üzerinde etkili olacağı ifade edildi. Binbaşgil, mevduat alışkanlıklarının bu ürünle birlikte değiştirilebileceğini söyledi ve açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bu ürünün, dolarizasyonu azaltan ve uzun vadeli kaynak yaratımını destekleyen olumlu etkileri olacağını öngörüyoruz.”

Akbank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ile Birikimler Korunuyor

Binbaşgil, banka tarafından ortaya konan yeni ürün ile birlikte özellikle tasarruf hesabı sahiplerinin koruma altına alındığına dikkat çekti. Hafta başında duyurulan yeni mevduat hesabı ile birlikte son dönemde TL’de yaşanan değer kaybının ve piyasalardaki hareketliliğin büyük oranda dengelenmeye başladığını gördüklerini ifade etti.

Binbaşgil, tasarruf hesabı sahiplerinin dövizde yaşanan olası dalgalanmalara karşı birikimlerinin korunduğunu ve sunulan faiz oranı ile birlikte kazanca ek olarak dövizde yaşanabilecek olası artışlardan da getiri sağlanacağını belirtti. Akbank GM açıklamasını şu sözleriyle tamamladı:

“Mevduat alışkanlıklarını değiştirmesini beklediğimiz bu ürünün, dolarizasyonu azaltan ve uzun vadeli kaynak yaratımını destekleyen olumlu etkileri olacağını öngörüyoruz. Biz de piyasada büyük ilgi gören bu yeni mevduat ürününü müşterilerimize sunmaktayız.”