Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılda 29 Milyon Lira Tasarruf Sağlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılda 29 Milyon Lira Tasarruf Sağlanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılda 29 Milyon Lira Tasarruf Sağlanacak

“Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu Açılış Töreni” için canlı bağlantı ile katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmalarını Vahdettin Köşkü’nden gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma başlıkları arasında ekonomik alandaki gelişmeler, salgınla mücadele ve Türk ekonomisine dair yeni projeler yer aldı.

Erdoğan konuşması sırasında, “Salgınla mücadelemizden de hizmet mücadelemizden de asla ödün vermiyoruz. Her alanda devreye aldığımız yeni projelerle ülkemize hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Şimdi de Kars’ı bölgesel ticarette bir üst aşamaya taşıyacak yatırımı, Karakurt-Horasan yolunun 40 kilometrelik bölümünü devreye alıyoruz. Yolu buradan izlerken milletim adına iftihar ettim.” dedi.

Kesintisiz Ulaşım Hizmetine Kavuşmuş Oluyor

Karakurt-Horasan yolunun devreye girmesiyle ilgili olarak dış ticarette önemli katkıların yaşanacağını bildiren Recep Tayyip Erdoğan, “Yol, dış ticaretimize de önemli katkılar yapacaktır. Karakurt-Horasan yolunun devreye girmesiyle komşu ülkelerle ticarette artık bölünmüş yol standardında kesintisiz ulaşım hizmetine kavuşmuş oluyoruz.” dedi.

Seyahat Süresi 25 Dakika

Erdoğan seyahat süresinin azaldığına da dikkat çekerek, “Bu yol, seyahat süresini 46 dakikadan 25 dakikaya düşürecek. Yıllık 29 milyon lira tasarruf sağlayacaktır. Yolun açılmasıyla birlikte tarihi İpek Yolu’nun en önemli merkezi Kars’ın cazibesinin daha da artacağına inanıyorum. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bugün Karabağ semalarını artık paçavralar değil, hilal ve yıldız süslüyor. Azerbaycan bayrağı, şehitlerimizin kahramanlıklarının timsali olarak Dağlık Karabağ’da dalgalanıyor. Karabağ’da kazanılan zafer Azerbaycan’a anasının ak sütü gibi helaldir. Azerbaycan, kimsenin toprağına el uzatmamış, kimseye saldırmamıştır.” ifadelerine yer verdi.