Akbank İhracatçıya 36 Milyar Lira Destek Veriyor

Sürekli hale gelen Akbank İhracatçı Buluşmaları sırasında konuşma yapan Akbank Ticari Bankacılık Sorumlusu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal ihracatçı paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Değerlendirmelerinde ‘Bankamız tarafından ihracatçının Gücü isimli bir paket hazırladık. Bu çalışma sonrasında 2 bine yakın ihracatçımızı maddi anlamda destekledik. 36 milyar lira tutarında bir finansman desteği sağladık’ dedi.

Akbank Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal açıklamalarında ‘Türkiye’nin geleceği olduğuna inanıyoruz. Ülkenin ihracat seviyesinin yeterli olmadığını biliyoruz. Bu atılımı hep birlikte başaracağız. Toplantının ikincisini Bursa’da düzenledik. Bununla kalmayıp bundan sonraki dönemde ülkenin dört bir yanında düzenlemeye devam edeceğiz. Türkiye ekonominin büyümesi konusunda Akbank olarak yaptığımız çalışmalarla itici güç olmak istiyoruz. Bu noktada banka olarak elimizden geleni yapıyoruz’ dedi

2019 yılının başında ihracatçıların her konuda ihtiyacının olduğu İhracatçının Gücü Paketi lansmanı yapıldı. Bu tanıtım çalışmasının gündeme gelmesi ile birlikte kısa sürede dikkat çekti. Hazırlanan paketten 2 bine yakın ihracatçı faydalandı. Mevcut müşterilerin yanı sıra pek çok ihracatçı ile ithalatçı firmanın da paketlerden faydalandığı belirtildi.

Akbank yeni çalışmalarıyla birlikte sadece mevcut ihracatçılara yönelik değil aynı zamanda yeni ihracata başlamak isteyen müşterilere yönelik hizmetler de vermeye devam ediyor. Danışmanlık ve bilgi hizmeti ile birlikte uluslararası rekabetçi piyasalarda ihracatçıların desteklenerek bu noktada daha iyi işler peşinde olmalarını amaçlıyor.