Denizbank Genel Müdüründen Az Kar Açıklaması Geldi

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından yapılan bir değerlendirme sonrasında, bu yıl geçtiğimiz yıllara göre daha az karla sürece devam edecekleri belirtildi. Ancak bu durumun korkulması gereken bir süreç olmadığı ve Türk bankacılık sisteminde bu durumun sık sık yaşandığı da belirtildi.

9. Uluslararası Resort Turizm Kongresi öncesinde bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş önemli açıklamalarda bulundu. İnsanların süreç içerisinde kar eden sektörlerin kar oranlarının çeşitli nedenlere bağlı olarak azalmasından dolayı üzülmedikleri gibi, bankacılık sektöründe de yaşanan kar azalmalarına üzülmenin yersiz olduğunun altını çizdi.

Bankacılık sektörü içerisinde büyüme oranlarının en az öz varlık getirisi kadar getiri sağlaması gerektiği, aksi takdirde bankacılık sektörünün öz varlığının kendiliğinden küçüleceğini ve bu sebepten dolayı zarar edebileceği ifade ediliyor. Hakan Ateş açıklamalarında ‘Bu yıl baktığımız zaman bankacılık sektöründe, geçtiğimiz yıla göre daha az bir karla yolumuza devam edeceğiz. Genelde Türk bankacılığına baktığımız zaman bu durum olağan bir durum olarak karşılanabilir. Bu yıl kazançların büyük bir kısmı sorunlu kredilere karşılık olarak ayrıldığı için değerlendirilecek. Bu süreçte banka bilançolarının, gelecek yıllarla mukayese edildiği zaman daha güçlü ve daha temiz girmesine neden olacak’ dedi.

Türkiye’nin risk primi düştükten sonra, kredi notu artmaya başladıkça sendikasyon ve yurt dışı borçlanma faizlerinin de otomatik olarak düştüğüne dikkat çekti. Ancak bankacılık sektörünün yılı yine güzel bir şekilde kapattığının altı çizildi.