Akbank Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapacak!

Akbank Müfettiş Yardımcısı Alımı Yapacak!
Akbank, bankanın Teftiş Kurulu’nda “Müfettiş Yardımcısı” olarak işe başlayacak yeni takım arkadaşları aradığını duyurdu. 3 ile 6 hafta arasında değişen bir eğitim sürecinden sonra Genel Müdürlük ve farklı şubelerde istihdam edilecek olan personeller, diğer eğitimleri tamamladıktan sonra iş hayatına Müfettiş olarak devam edebilecekler.

Müfettiş Yardımcısı Görev ve Sorumlulukları

Banka içerisinde müfettiş yardımcısı olarak görev alacak olan personellerin kurum içerisindeki sahip oldukları sorumluluklar aşağıdaki gibidir:

  • İç denetim sürecini yerine getirmek
  • Bankanın Genel Müdürlük bölümlerinin, yurt içi, yurt dışı şubelerinin, bilgi sistemleri ile teknolojilerinin ve yönetimini kontrol ettiği iştiraki olan kuruluşlarının denetiminde yer almak
  • Tüm Kurul üyelerini bankacılık süreçlerinde bilgilendirmek

Akbank Müfettiş Yardımcısı Başvuru Şartları

Müfettiş Yardımcısı, Risk Yönetimi ve Model Sistem Denetimi Müfettiş Yardımcısı ve Bilgi Teknolojileri Müfettiş Yardımcısı pozisyonları için başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki kriterlere uyum sağlaması gerekmektedir:

  • Örgün eğitim veren üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olmak.
  • Son iki yıl içerisinde TOEFL sınavından en az 75 (IBT) puan almış olmak ve bunu belgelemek. (Dil belgesinin mülakat sürecinde ibraz edilmesi beklenmektedir.)

Robert Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Lisesi veya Tarsus Amerikan Lisesi’nden mezun olanlar,

Lisans veya lisansüstü eğitimlerini; Boğaziçi, O.D.T.Ü., Bilkent, Sabancı veya Koç Üniversitelerinde tamamlamış olanlar,

Lise, lisans veya lisansüstü eğitimini yurtdışındaki resmi dili İngilizce olan ülkelerde tamamlamış olanlar

için yukarıda ifade edilen yabancı dil yeterlilik sınav puanı aranmamaktadır.

Başvuru Süreci Nasıl İlerleyecek?

Akbank Müfettiş Yardımcısı ilanı için başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları takip etmesi gerekir:

  1. Akbank Kariyer üzerinden profil oluşturmak ve buradan başvuru yapmak. (Akbank Kariyer Mobil Uygulaması veya Web Sitesi üzerinden de başvuru yapılabilmektedir.)
  2. Online uygulamalara katılmak. (Genel Yetenek Sınavı ve Kişilik Envanteri Uygulaması)
  3. Online mülakat
  4. Akbank Akademi’de 4 ile 8 hafta arasında süren eğitimlere katılmak

Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Bu iş ilanı için banka tarafından son başvuru tarihi 12 Haziran 2022 olarak belirlenmiştir. Bu tarihe kadar adaylar Akbank Kariyer sayfası üzerinden başvurularını bankaya iletebilmektedir. Başvuru formunu doldururken hatalı ya da eksik bilgi verilmesi takdirinde başvuru onaylanmamaktadır.

https://kariyer.akbank.com/