Vakıf Katılım En Fazla Altın İhracatı Yapan Kurum Oldu

Vakıf Katılım En Fazla Altın İhracatı Yapan Kurum Oldu
Vakıf Katılım En Fazla Altın İhracatı Yapan Kurum Oldu

Vakıf Katılım Bankası, Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından yayımlanan rapora göre 2020 yılının Ocak ve Kasım aylarını kapsayan dönemde yaklaşık olarak 6 ton külçe altın ihracatı yaptı. Buradaki altın ihracatı hacmiyle banka, “En fazla altın ihracatı yapan finansal kuruluş” oldu.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre listede 755 adet kuruluş yer aldı. İhraç edilen tüm mal gruplarını kapsayan sıralamada bankanın, yaklaşık 6 ton külçe altın ihracat hacmi yaptığı görüldü. Bankanın en başta Londra ve İsviçre olmak üzere yaklaşık 360 milyon dolarlık külçe altın ihracatı gerçekleştirdiği tespit edildi. Vakıf Katılım ihraç edilen tüm mal gruplarını kapsayan kategori içerisinde de ikinci oldu.

Vakıf Katılım Piyasa Yapıcı Unvanına Sahip

Bankanın 2019 yılında 63,4 ton fiziksel külçe altın alımı ve satımı gerçekleştirerek Borsa İstanbul (BİST) Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası’nda (KMTP) en fazla altın işlem hacmine sahip olan finansal kuruluş unvanına sahip olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş açıklama yaptı. Göktaş, 2017’den bu yana Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası’nda “piyasa yapıcılık” unvanına sahip olduklarını dile getirdi.

“Altın ihracatlarıyla uluslararası arenada yine fark oluşturduk”

İkram Göktaş konuyla ilgili olarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Küresel ticaretteki keskin daralma ve pandemi şartlarına rağmen, etkin pazarlama politikalarıyla kıymetli madenler piyasaları merkezi olan Londra ve İsviçre pazarları başta olmak üzere gerçekleştirdiğimiz altın ihracatlarıyla uluslararası arenada yine fark oluşturduk.”