Akbank UniChallenge+ Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı Başlayacak

Akbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Akbank UniChallenge+Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı, pandemi nedeniyle eylül ayına ertelenmişti. IAB tarafından Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yardımıyla 2015 yılında beri düzenleniyor. Son 3 yıldır da Akbank ana sponsorluğunu üstleniyordu.

Akbank UniChallenge+Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı, online olarak gerçekleşecek. 21 eylül ile 2 ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Üniversitelerin 3. ve 4. sınıfında okuyanlar ve yeni mezun olmuş öğrenciler katılacak. Katılımcılar dijital reklamcılık endüstirisi açısında kariyer fırsatları yakalayacak ve dijital dünyayı daha yakından gözlemleyebilecekler. Ayrıca marka öyküleri ve reklam veren kişileri dinleme sansı elde edecekler.

Akbank tarafından belirlenecek konu kapsamında 6’lı gruplar, mentorlar eşliğinde proje geliştirecek. Uzaktan eğitimin ilk online versiyonu 11ile 18 mayıs arasında gerçekleşmişti. UniChallenge Express’e dahil olan 60 katılımcı vardı ve dijital dünyayı yakından tanımışlardı.

Akbank UniChallenge+Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı’na dahil olmak isteyenler 12 eylüle kadar başvuru yapabilirler. İki hafta boyunca sürecek eğitim sonunda 3 grup arasında yer alan katılımcılar IAB üyesi firmalarda staj görebilme imkanı kazanacaklar. Katılımcılar 60 kişi ile sınırlı bulunuyor. Geçtiğimiz 5 yılda toplam başvuru sayısı 1365’di. 809 kişi İstanbul dışı ve başvurusu kabul edilen 250 kişiden 146’sı kamp sonrası sektöre dahil oldu.

Mayıs ayında gerçekleşmiş olan UniChallenge Express programına ise Türkiye genelinden toplamda 530 başvuru kaydedildi.