Citibank Faaliyetlerini 13 Ülkede Sonlandıracak

Citibank Faaliyetlerini 13 Ülkede Sonlandıracak
Citibank Faaliyetlerini 13 Ülkede Sonlandıracak

Citibank; Afrika, Avrupa, Asya ve Orta Doğu’da yer alan bazı ülkeler ile bağlantısını sonlandıracak. Finans Gündem’de yer alan habere göre banka, ilk çeyreği yüzde 17’lik gelir artışı ile kapattı. Ancak 13 ülke ile faaliyetlerini durduracağının altını çizdi.

Citibank tarafından yapılan açıklamaya göre, 13 ülke arasında Rusya, Avustralya ve Çin yer alıyor. Ayrıca Bahreyn, Güney Kore, Filipinler, Hindistan, Malezya, Tayvan, Vietnam ve Tayland ile de faaliyetlerini sonlandıracak. Citibank’ın bu kararı sonucunda ülkelerdeki kurumsal müşterileri de etkileyecek.

Citibank CEO’su Açıklama Yaptı

Jane Franser’da (Citibank CEO’su) yaptı. Franser, “Kalan tüketici ve varlık yönetimi işleri Singapur, Hong Kong, BAE ve Londra merkezlerinde gerçekleştirilecek.” dedi. Citibank’ın net geliri ise ilk çeyrekte 7,9 milyar dolar oldu. Varlık yönetimi konusunda daha odak çalışmak kararın alınmasını tetikledi.

Banka, ilk çeyreğin net gelirini 19,37 milyar dolar olduğunu bildirdikten sonra kararını açıkladı. Banka gelir akışlarını yükseltmek ve operasyonlarını daha kolay hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca teknoloji entegrasyonunu aktif olarak araştırıyor. Citibank AR-GE bölümü ise son dönemlerde sınır ötesi ödemeler için blockchain tabanlı bir projeyi pilot program şeklinde hayata geçirmişti. Bu sayede banka; Karaipler, Latin Amerika ve ABD’ye kolay para transferleri gerçekleştirildi.