Halkbank Osman Arslan Döneminde Piyasa Değeri Kaybetti!

Halkbank Osman Arslan Döneminde Piyasa Değeri Kaybetti!

Osman Arslan, 8 Haziran 2017 tarihinden bu yana Halkbank Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen bankanın Osman Arslan dönemindeki açıklanan finansal verileri ise dikkatleri üzerine çekiyor.

Aradan geçen 5 yıl ile birlikte bankanın göstermiş olduğu performansa bakıldığında, karlılık oranında düşüş yaşandığı ve piyasa değerinde de büyük bir kayba uğradığı görülüyor!

Halbank hisseleri düşüşte!

Osman Arslan göreve geldiği tarihte Halkbank hisseleri 12,50 TL üzerinden işlem görmekteydi. Bugün itibariyle 4 TL’ye kadar gerileyen hisselerde kayıp oranı yüzde 55 seviyesinde yer alıyor.

Bankanın borsa endeksi ise 1000 puandan 2500 puana yükselmiş olarak görülüyor. Banka karlılık oranının önemli ölçüde azaldığı, bankanın piyasa değerinin ise 62 milyardan 28 milyara düşmesi dikkat çekiyor.

İki defa bedelli sermaye artırımı yapıldı!

Tüm bunlara ek olarak Osman Arslan göreve geldikten sonra bankanın iki defa bedelli sermaye artırımına gittiği göze çarpıyor.

İlki 2020 yılında sermaye bedelli olarak artırılarak 1 milyar 250 milyon liradan 2 milyar 473 milyon liraya çıkarıldı. Ardından bu yılın ilk çeyreğinde yeni bir bedelli sermaye artırımı yapılarak sermaye 4 milyar 969 milyon liraya çıkarıldı. Bankanın mali yapısı daha da güçlendirildi fakat bankanın 62 milyar olan piyasa değeri bugün 28 milyara düştü.