Aktif Bank Sudan’da Ticaret Hacmini Arttırdı

Aktif Bank, dış ticarette oynamış olduğu rolü aktif bir şekilde üstlenmeye devam ediyor. Banka Genel Müdürü Serdar Sümer konuya yönelik olarak, “2019 yılında Sudan-Türkiye dış ticaret hacmi 389 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aktif Bank olarak bizim bu ticarette aracılık ettiğimiz dış ticaret hacmi ise 206 milyon dolar ile yüzde 53 seviyesini yakaladı.” dedi.

İhracatçıların bankacılık faaliyetlerinde aktif bir şekilde rol üstlenen banka, Afrika kıtasına yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Sudan Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı ile bir araya gelen Aktif Bank, dış ticaretin öncüsü olmayı hedeflediğini belirtiyor.

Yapılan açıklamaya göre, Banka Genel Müdürü Serdar Sümer ve Aktif Bank Uluslararası Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku’nun, Sudan Maliye Bakanı, Merkez Bankası Başkanı ve çeşitli bankaların üst düzey yöneticileri ile gerçekleştirdiği buluşmada Sudan-Türkiye ekonomik ilişkileri ve bankacılık alanında yapılan çeşitli iş birlikleri hakkında konuşmalar gerçekleştirildi.

Sudan – Türkiye Arasında Lider Konumda

Aktif Bank tarafından gerçekleştirilen iş birlikleri ile ilgili olarak Sümer açıklamasında şu sözlere de yer verdi:

“Bankamız Afrika kıtasında yoğunlaştırdığı dış ticaret faaliyetleri kapsamında, Sudan-Türkiye arasındaki bankacılık işlemlerinde lider konumunda yer alıyor. Sadece Sudan’da değil, tüm Afrika kıtasında Sahra Altında yoğunlaşan 44 ülkede 275’ten fazla banka ile iş birliği yaparak Türkiye’deki bankalar arasında öncü durumdayız. Hem bölgede hem de Sudan’da ekonomiye ve ihracatçımıza desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Bunun yanı sıra Afrika’ya yönelik dış ticaret platformu çalışmalarımızın da sonuna yaklaştık, yakın zamanda bu platformu kamuoyunun hizmetine sunacağız.”