QNB Finansbank’ın İlk Çeyrek Karı 766 Milyon!

QNB Finansbank, 2020 yılına ait ilk çeyrek verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre bankanın ilk çeyrek net karı 766 milyon 67 bin TL oldu! Bankanın geçen yılın aynı dönemine ait konsolide olmayan net karı 631 milyon 343 bin TL idi. Açıklanan verilerle ilgili olarak bankanın Genel Müdürü Temel Güzeloğlu açıklama yaptı.

Güzeloğlu açıklamasında, Dünya ve Türkiye üzerinde etkilerini gösteren koronavirüs salgını ile ilgili olarak zor bir dönemden geçildiğini, fakat artık yeni bir dönem yaşandığını belirtti. Genel Müdür, “Salgına karşı yürütülen sağlık alanındaki çalışmaların yanı sıra ekonomide yaşanan dalgalanma için de önemli bir mücadele veriliyor. Biz de QNB Finansbank olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bankanın 31 Mart 2020 tarihli ilk çeyrek verileri şu şekilde yer aldı:

  • Bankanın toplam aktifi: 205 milyar 735 milyon TL
  • Net Krediler: 120 milyar 897 milyon TL
  • Müşteri mevduatları: 116 milyar 377 milyon TL
  • Banka dönem net karı: 766 milyon TL
  • Sermaye yeterlilik rasyosu: yüzde 15,11

QNB Finansbank 313 Bin Kredide Yeniden Yapılandırma Yaptı

Mart ayının başından itibaren krizden etkilenen müşterilerinin yaklaşık olarak 313 bin adet kredisinde yeniden yapılandırma yaptığını belirten banka, yaklaşık olarak 336 bin kredide de öteleme yaptı. Güzeloğlu, toplam yeniden yapılandırma ve öteleme miktarının 11,1 milyar TL olduğunu ifade etti.

Bankanın Ocak ayından itibaren olası senaryolar üzerinde çalıştığını, bu senaryolara yönelik önlemler aldığını da vurgulayan Genel Müdür şu açıklamayı yaptı:

“Şubelere sıra ile müşteri alımı, nöbetçi şube uygulamamız ve dijital kanallarımız ile çağrı merkezine yaptığımız yatırımlarla hem müşterilerimizi hem de çalışanlarımızı korumak adına çok hızlı davrandık. Aynı süreçte özellikle kamu hastanelerinin solunum cihazı ihtiyaçlarına hızla destek olurken, salgınla ve etkileri ile mücadele için 10 milyon TL’lik yardım yaptık. Bu süreçte bankacılık sektörü olarak özellikle reel sektörü desteklemek, kurum ve bireylerin bu süreci en az zararla atlatmasına yardımcı olmak adına kredi ve kredi kartı borç ödemelerinde erteleme, KGF kredi desteği, çek ödeme desteklerini uygulamayı sürdürdük.”

Bankanın Net Tavsiye Skoru Arttı

QNB Finansbank’ın bu yıl içerisinde Net Tavsiye Skoru’nda da iyi bir artışın yaşandığını teyit eden ve bunun müşteri memnuniyeti sayesinde gerçekleştiğini belirten Temel Güzeloğlu şu sözlere de yer verdi:

“Dijital dönüşümün bir verimlilik değil sürdürülebilirlik çabası olduğunun bu krizde tüm sektörler farkına vardı. Ayrıca bugüne kadar verimliliği sorgulanan evden çalışma, uzaktan eğitim, video konferanslar aracılığıyla yapılan toplantılar ve bunun gibi çalışma sistemlerinin aslında daha da verimli olduğu görüldü. Keza bireylerin alışveriş tercihlerinde e-ticaretin ciddi anlamda öne çıktığını görüyoruz. Bundan sonra e-ticaret her perakendeci için olmazsa olmaz olacak.”