Albaraka Türk 5. Uluslararası Albaraka Hat Yarışması Sergisi Instagram’a Taşındı

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Uluslararası Albaraka Hat Yarışması Sergisi” özgün içeriği ile ilk kez sosyal medya üzerinden sanatseverlerin beğenisine sunuldu. “Dua” teması ile hazırlanan sergi, bankanın sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.

Yapılan açıklamaya göre, bankanın kültür – sanat etkinlikleri kapsamında 2005 yılından bu yana düzenlediği ve en son beşincisi gerçekleşen Uluslararası Albaraka Hat Yarışması’nda dereceye giren eserler tezhiplenerek Albaraka Hat Koleksiyonu’na eklendi.

Yaşanan salgın nedeniyle ertelenen yarışmasının sergisi, sosyal medya platformu Instagram’a taşındı. Özgün içeriklerin yeni bir form kazandırıldığı sosyal medya sergisinde 70’in üzerinde hikaye paylaşımı yapıldı. Bu hikayelerdeki eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Paylaşımlar bankaya ait olan “Albaraka Sanat” hesabından yapıldı.

“İlk Kez Sosyal Medyada Farklı Bir İçerikle Sunuyoruz”

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bu yılki yarışma sergimizi ise ilk kez sosyal medyada farklı bir içerikle sunuyoruz. Hat sanatının 5 farklı dalında, kıymetli jürimizin yüzlerce eser arasından itinayla seçtiği eserleri Instagram’daki takipçilerimizle buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz. Bankacılık faaliyetlerimizin yanı sıra kültür sanat alanında da çeşitli çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Uluslararası Hat Yarışması da hat sanatına verdiğimiz önemin bir göstergesidir. 2005’ten beri uluslararası yarışmalar düzenliyor ve dereceye giren eserleri koleksiyonumuza kazandırarak sanatçılarımıza destek sağlıyoruz. Hat sanatını yaşatmak ve sanatçıları desteklemek için çıktığımız bu yolda, bu sanatın ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğini artırmaya devam edeceğiz.”